Razboi culinar in PSD: "Micingul", in pericol

Miercuri, 23 Aprilie 2008, ora 09:13
2761 citiri
Razboi culinar in PSD: "Micingul", in pericol

Un razboi secret se duce de o saptamana, intre aripa modernista si cea conservatoare din PSD. Surprinzator, lupta tine exclusiv de bucataria interna a partidului, iar miza este uriasa: celebrii mici pesedisti sunt pe cale sa fie trimis in ilegalitate, relateaza "Gandul" in editia de miercuri.

"Fara mici in campania mea!", a decretat proaspatul candidat al PSD la Primarie, Cristian Diaconescu, iar inversunarea sa impotriva micului a fost atat de mare incat i-a uluit chiar si pe Marian Vanghelie si Miron Mitrea, care acum regandesc intreg conceptul culinar care va garnisi manifestarea de 1 Mai.

"Am avut o dezbatere foarte aprinsa intre subtirii si aristocratii partidului - care nu vor deloc mici si bere - si oamenii cu sapca din partid. Cei din urma insista ca orice sarbatoare de 1 Mai se face cu mici, bere si spectacole muzicale.

Exasperat, am propus sa facem doua tipuri de chioscuri: cu mici si bere, pentru cei cu sapca, si cu hamburgeri si Coca-Cola, pentru casta brahmanilor cu carnet de partid", a dezvaluit din culisele luptei de partid deputatul Alin Teodorescu, membru al echipei de campanie pentru Gandul.

Cristian Diaconescu nici nu concepe ca fumul de gratar sa-i innoreze prima zi de campanie electorala: "Pot sa va asigur ca nu vor fi mici. Asa am hotarat". Cel mai probabil Diaconescu se teme sa nu-si strice imaginea si sa nu iasa din tiparul de costum.

Surse din interiorul PSD, citate de Gandul, spun ca lui Marian Vanghelie nu i-au picat tocmai bine nazurile candidatului Diaconescu, dar le-a acceptat pentru moment. Vanghelie ar fi vrut ca, saptamana trecuta, la Romexpo, la prezentarea candidatilor la locale, sa ofere invitatilor traditionalii mici si-o bere. Spre nemultumirea multor pesedisti, n-a existat decat un numar limitat de hot-dogi, si aceia pe bani.

Mesajul reformist dat de prima organizatie PSD a tarii s-a propagat cu repeziciune in tara: de pilda, la lansarea candidatilor PSD de Ilfov, organizatorii au dat poporului carnaciori, in loc de mici.

De 1 Mai, Vanghelie pregateste insa un plan secret pentru reabilitarea traditiei in partid. El va incerca sa introduca in multime un numar limitat de cupoane, in baza carora oamenii sa capete, ca pana acum, patru mici si o bere. Altii cred ca primarul de la sectorul cinci va merge, anul acesta, pe carnaciori oltenesti la pret redus. Dar sunt si voci care sustin ca Vanghelie nu va indrazni sa-l supere pe Diaconescu si, de aceea, va renunta la "atentii".

Mircea Geoana este un sef de partid democrat, de aceea spune ca ii plac micii la fel de mult ca mancarea tip fast-food. "Unii dintre noi sunt cu micii, altii au trecut pe crenvursti", descrie Geoana momentul in care se afla partidul sau.

La manifestarea PSD care va avea loc pe 1 Mai sunt asteptati 15.000 de oameni, in majoritate pesedisti, dar si sindicalisti si membri ai partidelor socialiste si ecologiste cu care Mircea Geoana vrea sa construiasca, de alegeri, platforma stangii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când revine vremea caldă. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște
Când revine vremea caldă. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște
Regimul termic prognozat de meteorologi pentru următoarele două săptămâni (22 aprilie - 5 mai) va fi unul cu alternanţe semnificative de temperatură, atât pe timpul zilelor, cât şi pe...
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Mihai Tudose, PSD: Noi am mai ieşit pe primul loc şi stăteam în gară şi ne-am uitat cum a trecut trenul
Europarlamentarul Mihai Tudose a declarat sâmbătă că PSD a mai câştigat alegerile în trecut, dar Guvernul a fost format din partidele de pe locul "doi, trei şi un pic din cinci" şi...
#Marian Vanghelie, #PSD, #Mircea Geoana, #mici, #Cristian Diaconescu, #1 Mai, #razboi culinar, #hot dog , #Mircea Geoana