UDMR : PSD poate demonstra ca nu este xenofob

Luni, 15 Decembrie 2008, ora 15:43
1617 citiri
UDMR : PSD poate demonstra ca nu este xenofob

Primarul municipiului Sfantu-Gheorghe, judetul Covasna, Antal Arpad (UDMR) sustine ca PSD si presedintele acestuia, Mircea Geoana, pot demonstra ca acest partid nu este unul xenofob daca voteaza, pana in data de 15 martie, proiectul legii minoritatilor nationale, depus la Camera Deputatilor.

"PSD are posibilitatea de a demonstra ca nu este un partid xenofob si Mircea Geaona ca nu este un personaj politic xenofob prin faptul ca va vota, pana la 15 martie (Ziua Maghiarilor de Pretutindeni n.r.), proiectul legii minoritatilor nationale depus la Camera Deputatilor. Daca doreste sa demonstreze Romaniei si Europei faptul ca intr-adevar nu este un partid xenofob, atunci sa voteze aceasta lege a minoritatilor", a declarat, luni, in cadrul unei conferinte de presa, Antal Arpad(foto), informeaza NewsIn.

Acesta a subliniat ca prin votarea proiectului de lege a minoritatilor de catre PSD vor putea spune ca eliminarea UDMR de la guvernare nu a fost una pe motive etnice, ci din considerente politice.

Antal a sustinut luni, intr-o conferinta de presa comuna cu presedintele Consiliului Judetean Tamas Sandor, ca oferta PD-L nu putea fi acceptata de catre UDMR si democrat-liberalii erau constienti ca o asemenea propunere nu va fi acceptata de membrii Uniunii.

"Nu ne sperie opozitia, avem totusi functii importante in administratia publica prin care putem ajuta comunitatea care ne-a propulsat in aceste functii. Evident ca ne-ar fi mult mai usor daca am primi sprijin din Bucuresti, asa cum am primit si pana acum, cat era UDMR la guvernare", a mai precizat Antal.

Presedintele CJ, Tamas Sandor, a declarat si el ca UDMR dorea sa se afle la guvernare intrucat de acolo pot fi rezolvate programele si problemele judetului si localitatilor, insa nu se poate cobori sub un anumit nivel, facand referire la propunerea PD-L sa dea Uniunii cateva pozitii executive de secretari de stat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Antal Arpad, #PSD xenofob, #vota lege, #minoritati Parlament , #Mircea Geoana