Gheorghe Nichita (PSD): Contac a vrut sa fie prefect, iar fiul lui secretar la Transporturi

Marti, 17 Februarie 2009, ora 17:24
1602 citiri
Gheorghe Nichita (PSD): Contac a vrut sa fie prefect, iar fiul lui secretar la Transporturi

Vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita a afirmat, marti, ca fostul lider al PSD Botosani Constantin Contac dorea sa fie prefect, iar pe fiul sau il nominalizase pentru o functie de secretar la Ministerul Transporturilor.

Nichita a explicat ca unul din motivele pentru care Constantin Contac a fost revocat de la sefia PSD Botosani a fost modul cum au fost intocmite listele de propuneri pentru functii la nivel central si local, transmite corespondentul NewsIn.

El a subliniat ca in fruntea listei PSD Botosani era chiar Constantin Contac, acesta dorindu-si functia de prefect de Botosani, in timp ce fiul acestuia era nominalizat pentru o functie de secretar la Ministerul Transporturilor, ocupand locul doi pe lista organizatiei botosanene.

Lui Contac i s-a mai reprosat, sustine Nichita, lipsa de dialog la nivel local cu membri ai filialei, cu reprezentantii altor partide, cat si cu presa.

"Atunci cand am primit la nivel national propunerile PSD Botosani pentru functii, am vazut ca domnul Contac vroia sa fie prefect, iar pe fiul lui il pusese pentru o functie de secretar.

Ei erau primii pe lista. Va dati seama ca era destul, nu se putea asa. (...) La PSD Botosani trebuie sa inceteze domnia 'pumnului in gura', iar organizatia sa fie una deschisa, nu inchisa", a declarat Nichita.

Vicepresedintele PSD sustine ca in perioada urmatoare se va intalni cu persoanele nominalizate de pesedistii botosaneni pentru institutiile deconcentrate si va pregati, alaturi de lideri si parlamentari ai organizatiei, modul de desfasurare a alegerilor pentru desemnarea unei noi conduceri la filiala.

"Dupa aceste discutii, voi da avizul pentru cei care indeplinesc conditiile (sa ocupe functii de conducere in institutii deconcentrate, n.r.), adica oameni profesionisti care au muncit si pentru partid", a mai spus Nichita.

Vicepresedintele PSD a mai spus ca fostul lider al organizatiei botosanene va fi supus si unei analize la nivelul Comisiei nationale de arbitraj si integritate morala a partidului.

Membrii comisiei ar putea sa-i interzica lui Contac sa mai candideze la alegerile pentru sefia PSD Botosani, de la sfarsitul lunii aprilie.

Liderul filialei Botosani a PSD, Constantin Contac, a fost suspendat, luni, din functie, de catre BPN al PSD, filiala urmand sa fie coordonata, pana la alegeri, de primarul Iasiului, Contantin Nichita, au declarat surse din PSD.

Propunerea de a-l suspenda pe Contac i-a apartinut lui Mircea Geoana, dupa ce liderul de la Iasi, Gheorghe Nichita, le-a prezentat colegilor sai extrase din presa in care era atacat de seful de la Botosani.

Dupa rezultatele electorale slabe din Botosani, Nichita a fost desemnat recent de Mircea Geoana sa valideze orice decizie a filialei conduse de Contac.

Potrivit presei locale, Nichita a refuzat sa numeasca directori de deconcentrate propusi de Contac pe motiv ca sunt rudele acestuia.

In replica, Contac a spus ca Nichita incearca prin niste masuri de dictatoriale sa devina un fel de lider al regiunii Nord Moldova.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#functii Botosani prefect , #prefecti