Neintelegerile dintre PSD si PDL dizolva un consiliu local din Giurgiu

Luni, 02 Februarie 2009, ora 19:33
1940 citiri
Neintelegerile dintre PSD si PDL dizolva un consiliu local din Giurgiu
Foto: oron.ro

Prefectul judetului Giurgiu, Petre Rosu, a declarat ca a fost instiintat despre o posibila dizolvare a Consiliului Local Iepuresti, cauzata de tensiunile intre primarul PSD Gheorghe Paunescu si consilierii locali ai PDL.

"Am auzit despre o eventuala dizolvare a Consiliului Local Iepuresti. Stiu ca n-au reusit sa se intruneasca nici macar sa aprobe plata salariilor profesorilor si ca exista o intentie de dizolvare a Consiliului Local.

Sunt disensiuni intre primarul PSD si consilierii PDL. Nu se poate lucra constructiv in nicio privinta, acolo", a declarat prefectul Petre Rosu, citat de agentia NewsIn.

Primarul din Iepuresti nu se afla, luni, la sediul primariei si nu a putut fi contactat.

Pe de alta parte, consilierul local, democrat liberalul Costin Ceausu a declarat luni, pentru NewsIn, ca o eventuala dizolvare a Consiliului Local Iepuresti ar fi ilegala si ca, daca decizia va fi luata, va fi contestata in instanta.

Intrebat daca a fost instiintat asupra unei eventuale actiuni privind dizolvarea Consiliului Local Iepuresti, Costin Ceausu a declarat ca este posibil, intrucat primarului Paunescu nu-i convine actuala formula pentru ca nu are majoritate.

"Oricum, primarul face ce vrea, consilierii PDL nici macar nu au acces in Primarie. Va spun doar ca ar fi ilegala dizolvarea. Primarului nu-i convine actualul Consiliu Local pentru ca nu are majoritate. Daca se va ajunge la dizolvare noi vom ataca in instanta decizia", a declarat Costin Ceausu.

Potrivit acestuia, din iunie 2008, de la constituirea Consiliului Local Iepuresti, s-au adoptat doar cateva proiecte de hotarare.

In Consiliul Local Iepuresti sunt cinci consilieri PSD si cinci ai PDL.

Potrivit legii, Consiliul Local poate fi dizolvat daca a adoptat, intr-un interval de cel mult sase luni, cel putin trei hotarari care au fost anulate de instanta de contencios administrativ prin hotarare judecatoreasca ramasa definitiva si irevocabila.

Dizolvarea Consiliului Local se face prin hotarare a Guvernului, la propunerea motivata a prefectului, bazata pe hotararile judecatoresti ramase definitive si irevocabile.

Hotararea de dizolvare poate fi atacata de oricare dintre consilierii la instanta de Contencios Administrativ, in termen de zece zile de la data publicarii acesteia in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#consiliu local dizolvat, #judetul Giurgiu, #neintelegeri PSD PDL, #localitatea Iepuresti , #prefecti