Prefectul de Olt a fost eliberat din functie la cerere

Miercuri, 28 Ianuarie 2009, ora 11:09
2069 citiri
Prefectul de Olt a fost eliberat din functie la cerere

Prefectul de Olt, Stefan Nicolae, a declarat miercuri, corespondentului NewsIn, ca a primit acceptul conducerii MAI, privind solicitarea sa de a fi eliberat din functie incepand cu 1 februarie.

"La inceputul acestei saptamani am solicitat ministrului Administratiilor si Internelor, Liviu Dragnea, eliberarea din functia de prefect. Ma voi intoarece la meseria mea de baza. Incepand de luna viitoare voi fi angajatul Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor Olt. Am decis sa nu intru in Corpul Inaltilor Functionari Publici deoarece vreu sa fiu acasa, alaturi de familie", a declarat, miercuri,prefectul de Olt, Stefan Nicolae, pentru NewsIn.

Acesta a sustinut ca a inaintat cererea de eliberare din functie atat ministrului Liviu Dragnea, cat si premierului Emil Boc.

Stefan Nicolae este de profesie medic veterinar. El a preluat conducerea prefecturii Olt dupa scoaterea PDL de la guvernare. Pana atunci a detinut functia de subprefect al judetului, propus si sustinut de PNL.

Functia de subprefect a fost preluata dupa ce colegul sau de partid, Gigel Sorinel Stirbu, cumatrul fostului premier Calin Popescu Tariceanu, a fost numit secretar de stat in cadrul Ministerului Culturii si Cultelor.

Stefan Nicolae a lasat sa se inteleaga ca se va reinscrie in PNL, partid din randurile caruia a demisionat cand functia detinuta a devenit una apolitica.

Potrivit intelegerii dintre PDL si PSD, ocupantul functiei de prefect va fi desemnat de social-democratii. Presedintele PSD Olt, senatorul Ion Toma, a declarat ca exista mai multe propuneri pentru aceasta functie dar ca, deocamdata, nu a fost luata o decizie cu privire la persoana care va conduce Prefectura Olt.

"Pana la finele acestei saptamani vom avea o noua conducere la Prefectura Olt. Cand se va intampla acest lucru va vom comunica", a sustinut Toma.

Surse din cadrul filialei social-democrate dau ca sigura numirea pe aceasta functie a lui Dan Sarpe, un tanar neinregimentat politic.

Conducerea PDL Olt a decis in sedinta Biroului Permanent Judetean ca pentru cele doua functii de subprefect ce le revin sa fie sustinuti Marian Chitea si Virgil Panduru, ultimul detinand in prezent una dintre aceste functii.

Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
Listele comune, măr al discordiei între PSD si PNL încă din perioada USL. Cazul Alin Nica ar putea duce la o nouă rundă de epurări în PNL
De când PSD și PNL au decis să aibă candidați comuni la alegerile locale în mai multe județe, inclusiv în Capitală, în interiorul celor două partide au început să apară nemulțumiți....
Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Cine va candida la primăria municipiului
Lucian Romașcanu, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Buzău. Cine va candida la primăria municipiului
Senatorul Lucian Romaşcanu va fi candidatul PSD la funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Buzău, în timp ce actualul primar al municipiului reşedinţă de judeţ va candida pentru un...
#prefect de Olt, #eliberare functie, #PSD , #prefecti