Capitala ar putea avea, de marti, doi noi viceprimari generali

Vineri, 26 Iunie 2009, ora 21:23
1238 citiri
Capitala ar putea avea, de marti, doi noi viceprimari generali

Capitala ar putea avea, de marti, doi noi viceprimari generali, respectiv Doru Giugula (PSD) si Victor Iovici (PRM), care ii vor inlocui pe Robert Ionescu si Mircea Raicu.

Inlocuirile la conducerea Primariei Capitalei vor fi propuse in cadrul unei sedinte care va avea loc dupa cea a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), la cererea noii majoritati din CGMB, fomata din PSD, PRM si PNL.

"Lucrurile nu sunt inca batute in cuie, vom negocia in weekend si luni macar pentru a-l mentine pe Mircea Raicu in functia de viceprimar", au declarat, pentru NewsIn, surse din PD-L.

Pe 28 mai, surse apropiate democrat-liberalilor declarau ca Daniel Fuciu, consilier din partea PNG, care facea parte din coalitia PDL-PNG, majoritara in Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB), cu 28 de locuri din 55, este pe cale sa se mute la PSD, negociind pentru functia de secretar general al organizatiei Ilfov.

Potrivit surselor citate, Daniel Fuciu a plecat din PNG in PSD, primind o functie executiva la organizatia PSD Ilfov.

Plecarea lui Fuciu a "mutat" majoritatea de la PD-L-PNG la coalitia PSD-PRM-PNL, 28 de locuri din CGMB fiind detinute acum de coalitia celor trei partide.

PD-L detine 24 de locuri in CGMB, PNG trei, in prezent, dupa plecarea lui Daniel Fuciu, PSD detine 17 locuri (dupa venirea lui Fuciu), PNL opt locuri, iar PRM trei locuri.

Prin plecarea lui Fucuiu, coalitia PD-L-PNG nu va mai avea majoritate in CGMB si nu va putea sa-si impuna unele proiecte de lege.

Acest lucru a fost demostrat si la votul bugetului Primariei Capitalei pe 2009, cand, din cauza lipsei de la sedinta CGMB a unui consilier democrat-liberal, coalitia majoritara din consiliu nu a reusit sa impuna amendamente ce modificau substantial structura bugetara.

Mai exact, majoritatea dorea ca suma data de primarie pentru lucrarile la viitorul stadion National sa fie marita de la 40 la 170 milioane lei, banii urmand sa fie luati de la alte capitole bugetare.

Cu doar 27 de voturi in loc de 28 (jumatate plus unu), cat ar fi avut nevoie, coalitia PDL-PNG nu a reusit sa se impuna, iar plecarea lui Fuciu ar putea duce la repetarea acestei situatii.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#viceprimari Primaria Capitalei, #inlocuire Robert Ionescu, #plecare Mircea Raicu , #primari