Ziare.com

Confiscarea extinsa - o smecherie pesedista (Opinii)

de Ioana Ene Dogioiu, Senior editor
Miercuri, 06 Iulie 2011, ora 14:28

   

Confiscarea extinsa - o smecherie pesedista (Opinii)
De fiecare data cand PSD vine cu o initiativa reformista pentru justitie simt nevoia sa caut smecheria. Caci nu-mi amintesc situatie in care sa nu fi fost una. Proiectul de lege privind confiscarea extinsa a averilor nu face exceptie. Ba chiar as zice ca in acest caz avem doua smecherii, una primara, cam grosiera si una secundara, de siguranta.

Despre confiscarea extinsa a averilor s-a vorbit destul de mult atunci cand Traian Basescu a inclus in proiectul de modificare a Constitutiei eliminarea prezumtiei caracterului licit al dobandirii averilor, prevedere declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala.

Si totusi PSD insista, plecand de la o premisa mai mult decat corecta, invocata in chiar expunerea de motive a proiectului PSD: "Averile ce nu pot fi dovedite ca ilicite raman in proprietatea unor persoane condamnate pentru infractiuni, desi acestea nu sunt obtinute prin munca cinstita, fiind, de cele mai multe ori, rezultatul, direct sau indirect, al actiunii infractionale. Aceasta este una din sursele injustitiei sociale si in acest punct trebuie intervenit". Perfect corect.

Proiectul propune ca intreaga avere a unei persoane condamnata pentru anumite infractiuni sa fie confiscata. Pana acum putea fi confiscata doar partea care era dovedita rezultat direct al infractiunii. Sa zicem ca omul este traficant de droguri, prins cu stupefiante de 100 de mii de euro si are o avere de un milion de euro. Ea va fi confiscata chiar daca procurorul nu poate dovedi ca toata este rezultatul traficului de droguri si daca traficantul nu poate dovedi ca a obtinut-o pe alte cai.

In Parlament, PSD se va afla cu acest proiect intr-o situatie de tip win - win. Daca Puterea il boicoteaza va avea motiv sa o acuze de ipocrizie. Daca il adopta, se va bate cu pumnii in piept ca a reusit acum ce Traian Basescu vrea sa amane pana la adoptarea viitoarei Constitutii. Dar, ce sa vezi?, de fapt nu va reusi. Caci orice lege este supusa controlului constitutional si este foarte probabil ca verdictul dat in privinta proiectului de modificare a Constitutiei sa se repete, iar legea sa fie trimisa inapoi la Parlament. Noi am vrut, dar nu s-a putut, vor zice, lacrimand, fruntasii PSD.

Dar social democratii si-au luat masuri de siguranta si pentru ipoteza in care, Doamne fereste!, Curtea Constitutionala ar face o greseala si ar accepta noua reglementare. Care sunt faptele care au generat cele mai mari averi in Romania ultimilor ani? Cele de coruptie. E bine, bingo!, tocmai ele lipsesc din lista infractiunilor enumerate in proiectul PSD.

Potrivit acestuia, pentru a fi supusa confiscarii extinse, o persoana trebuie sa fi fost condamnata pentru una dintre urmatoarele infractiuni: falsificare de moneda, spalare de bani, trafic de persoane, exploatare sexuala a copiilor si pornografie infantila, trafic de droguri, terorism. Ati auzit vreun politician acuzat de asemenea fapte? Nu spun ca n-ar fi vorba despre infractiuni grave, dimpotriva, dar nu ele sunt principalele generatoare de injustitie sociala cum frumos "combate" PSD in expunerea de motive.

Dan Sova sustine ca proiectul respecta intocmai decizia JAI din 2005 referitoare la crima organizata si recomanda PDL sau Monicai Macovei sa depuna amendamente. Directiva JAI nu este insa limitativa, iar la noi coruptia a capatat dimensiuni de crima organizata.

Dar Dan Sova nu este impertinent degeaba. El stie foarte bine ca provocarea adresata PDL va ramane fara raspuns caci democrat liberalii nu vor mai mult decat social democratii o prevedere care sa le pericliteze averile dubioase. Cu siguranta, Monica Macovei ar dori amendamente referitoare la coruptie, insa probabil ca a inteles pana acum ca nu are nicio sansa sa impuna vreo masura anticoruptie propriului partid complet pesedizat.

PSD nu a facut din nou nimic mai mult decat un exercitiu de imagine ca un machiaj grosier si ridicol pe chipul partidului care a transformat coruptia in politica de stat.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 6579 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
41 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

sa-i protejam pe nastase, mitrea, ilici, dip-petrom, voicu, etc.

Acum citeva zile nastase, ilici si almanahe au mers cu pachet la vorbitor la voicu la Rahova; s-au interesat de conditiile de cazare si hrana. S-au discutat probleme de interes national: formarea cabinetului nastase in perspectiva cistigarii alegerilor. pnl-istii sa fie dati la o parte: unanimitate de voturi. Componenta cabinetului: nastase=prim, severin=externe, voicu=interne, mitrea=transporturi, dragnea=dezvoltare si turism, androneasca-invatamint, economie=dip-petrom, sirbu=agricultura si pontea=justitie. Sunt oameni vechi, verificati si romanii ii stiu ce pot!! pontea ar fi prea tinar pt. prim-ministru (vezi cazul roman petre!). Voicu e deja "la interne" si va schimba celula cu cabinetul; deja gardienii i se adreseaza cu dom' ministru'. Severin, a mai fost la externe si e om vechi, nu poate fi lasat pe dinafara! Nastase e omul care se cunoaste cu base, au locuit in acelasi imobil si nastase chiar i-a dat o palma lui base: ca intre vecini! Dragnea "se pricepe la absorbtia fondurilor europene si e cel mai potrivit" la dezvoltare si turism. Mitrea e cel mai bun la transporturi si autostrazi: vrea sa termine autostrada de la Bucuresti pina in Austria: de la frontiera cu Ungaria pina in Austria e gata, i-a mai ramas tronsonul din Romania. Androneasca a promis se dea "bacaloriatul" la tot cartierul!!. Putina suparare a fost cu "cirtalanul" caruia nu i-au gasit inca ceva...

 

 

Crima organizată PCR-SECU-KGB este cea mai indrăzneatză

si nerusinată din tot ce se cunoaste mai rău in lume.
Să nu mai lungim, doar exemplele de furt ca in codru a energiei electrice si instrăinarea zăcămintelor de hidrocarburi pe nimic prin inginerie legislativo-financiară sunt edificatoare.
Dacă face Oprescu autostrada suspendată si se vor trezi romanii din somnul cel de moarte, atunci toti gangsterii care au ruinat Romania trebuie suspendati de gaturi de această autostradă ca sardelele in pozitie verticală. Măcar atat pentru imensa gaură de peste 1000 de miliarde de dolari in care au aruncat criminalii Romania la lovitura de stat din 1989!

 

 

...ca si cum cineva s-ar mai indoi ca psd nu mai reprezinta...vocea

patriotului...nationale,sau inanitie inseamna...asfixie!

 

 

...pai daca vantu,cel mai mare mafiot de XXI,este

eliberat pentru ca nu poate sa se adapteze la...situatia de detentie,datorita starii sale...avansate
de ...afectare si a caruciorului de subt el,fara ca o voce oficiala din domeniul magistrat ...
necomunist sa comenteze ceva,despre ce Romanie vorbim,la doua decenii de la *** din 89?
La vremea FNI,derbedeul,a trecut prin aceleasi proceduri ...caudine,fiind uitat de catre avocati,procurori si judecatori,ca un purcelus
neintarcat!
Ma intreb,au innebunit toti romanii?
Sau CEDO,UE,NU POT LUA...CUNOSTINTA DE CAZUL vantu?

 

 

Asa este toa'su NATO, numai că cei veniti după PSD

racaie ca boschetarii prin tomberoane să găsească ce mai aruncă cei din camarila lui Iliescu, sau ce le-a mai scăpat de la jaf ca fiind neinteresant, sau din fugă. Asta nu că nu ar fi toti la fel, ci pentru că asa a fost să fie. Sleahta blestemată din jurul criminalului bătran cominternist, păzită bine de el, a nimerit prima să smantanească oala cu lapte prins.
Haraso, măi dragă?

 

 

Imi place cum se votează din redactie! Decat să

spui că Romania este tara lui Leca, mai bine te faci că plouă.

 

 

deci nepotul matusii tamara

n-are nici o grija?
Si banii furati din fonduri europene care trebuie returnati, vor fi luati de la buget (adica pierdem de doua ori - odata ca fondurile nu ajung la noi, si pe urma mai si dam inapoi). Poate ar trebui sa ii intrebe careva pe psd cine ar trebui sa plateasca fondurile europene furate.

 

 

Se doreste DISTRUGEREA ROMANIEI de toata cls. politica

DECIZIA-CADRU 2005/214/JAI A CONSILIULUI
din 24 februarie 2005
privind aplicarea principiului recunoașterii reciproce a sancțiunilor
financiare
CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,
avand in vedere Tratatul privind Uniunea Europeană, in special articolele
31 litera (a) și 34 alineatul (2) litera (b),..................

mai multe pe :
http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=CONSLEG:2005F0214:20090328:RO:PDF

CRIMA ORGANIZATA - este STAPANA ROMANIEI

Daca Primarul INTERLOP PINALTY si secretarul VASILE VISAN al Primariei Piatra Neamt - au luat de la BUGETUL LOCAL 2 miliarde de lei pentru concediu la data de 01.06.2011 - prin dispozitie de plata in urma a 3 contracte de "consultanta juridica" cu firmele de avocatura - av. TRIFESCU VALENTIN , LACRARU LAURENTIU si MOLDOVAN - toti 3 dn baroul neamt - La ce sa ne mai asteptam ????Mai este criza cand INTERLOPII isi fac concediul din BANUL PUBLIC prin INGINERII FINANCIARE....
Cu privire la "TABLOUL PINALTY –UDREA" – Primaria Piatra Neamt a incheiat un contract in valoare de 50.000 euro cu Liceul de Arta "VICTOR BRAUNER " – iar Prof. POTOP – realizatorul lucrari a incasat numai 1000 de euro – Unde sunt restul ??
Rog sa retineti ca aceste INGINERII FINANCIARE – au fost comise prin incalcarea infractiuni de DETURNARI de FONDURI .

Ati auzit de MAFIA INTERLOPA din CODRI UNIUNII EURPENE ??

Va rog sa dati clic pe rubric

=In Codrii Uniunii Europene=

http://himalayacoruptiei.wordpress.com/2010/08/30/in-codrii-uniunii-europene/
Daca nu reusit sa intrati pe link , scrieti pe google.ro
" In codrii Uniunii Europene"
raspunsul CSAT :

Nr. DSN1/583, din 16.06.2011

Referitor la corespondenta dumneavoastră, adresată sub forma unei "sesizări" domnului Traian Băsescu, Presedintele Romaniei si al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, inregistrată cu nr. DSN1/583/2011, prin care solicitati aplicarea unor măsuri legale, in regim de urgentă, impotriva unui "grup de crimă organizată" de la Neamt, precum si protectia dumneavoastră si a familiei in temeiul Legii nr. 571/2004, vă facem cunoscut că cele prezentate necesită verificări si cercetări specializate, competente ce nu revin, potrivit legii, CSAT-ului, sau Administratiei Prezidentiale, astfel incat intregul material a fost transmis pentru analiză calificată conducerii Ministerului Administratiei si Internelor.

CONSILIER DE STAT,
ION OPRISOR

 

 

stimate...cedo,sau dvs cei de la drepturile omului!

OPRITI CENZURA PE VOX PUBLICA!

CEREM LIBERALIZAREA SI DEMOCRATIZAREA

FORUMURILOR DE LA VOX,acolo unde toate opiniile

adverse tonomatelor gen Mihai Gotiu,sunt eliminate!

 

 

@Sneezy

Indiferent de culoare politica ,POPORUL ROMAN este JEFUIT cu acte normative...este o zicala "PLEACA ai NOSTRI, VIN ai NOSTRI".

O adevarata REVOLUTIE poate mai schimba destinul ROMANIEI - dar ma tem ca se va transforma in "RAZBOI CIVIL" si asta ne mai trebuie...

Actualul DICTACHIOR , ori TIRAN cum vrei sa-i spui cu GRUPAREA INTERLOPA POLITICA pe care o conduce este in stare sa "CALCE pe CADAVREI numai ca ei sa DISTRUGA pana in temelii acest POPOR.
Exemplu CURWELOR POLITICE de la UNPR confirma cele afirmate de mine.

INSTITUTIILE de STAT sunt confiscate politic - La ce sa ne asteptam ??

 

 

DOVEZI si ACTE - RAKETII de pe acest site sa NU mai LATRE

In EPOCA SECURISTA INTERLOPA -SCLAVA era de asteptat un GUVERN TRADATOR de NEAM
" GUVERNUL BESESCU - BOC - ARE TALENT "
Nici un GUVERN post-decembrist nu a mai avut un asa TALENT la :

DICTATURA = cu acte normative
SCLAVIE = cu acte normative
TRADARE de TARA = cu acte normative
ATROCITATII = cu acte normative
GENOCIDUL = cu acte normative -"inchiderea spitalelor " in special.
CRIMA ORGANIZATA = cu acte normative.

Nu se mai autosesizeaza PARCHETUL ???
"FMI si Planul pentru distrugerea Romaniei "

“Acordul cu FMI, justificarea PDL pentru distrugerea Romaniei"
“Lumea a fost lovită de criză, dar parcă nicăieri in lume tragediile celor care trăiesc in aceste vremuri amare nu sunt atat de mari, atat de intense asa cum sunt cele din Romania si parcă nicăieri in lume guvernantii nu si-au intors fata de la popor, asa cum au făcut-o cei care conduc astăzi Romania.
De sase ani de zile, Presedintele Romaniei spune poporului cat de răi, de meschini, de lipsiti de profesionalism sunt medicii, magistratii, profesorii. In ultimul an, vocea lui Băsescu a fost dublată de cea a lui Boc care explică poporului ce pensii nesimtite au pensionarii acestei tări…In ultima vreme, Băsescu, Boc, deontologii PDL ne spun cat de incompetent este acest popor si cat de rău a fost croit sistemul acestei tări pe care ei, intr-o formă sau alta, o conduc de sase luni de zile", a arătat deputatul Nica. Acesta crede că in ultima lună, discursul guvernantilor PDL la adresa poporului a devenit din ce in ce mai virulent, din ce in ce mai critic si, din ce in ce mai tragic, pentru fiecare roman in parte.
“Pentru că propaganda avea nevoie să functioneze, pentru ca romanul să mai inghită senin, calm toate jignirile, toate palmele Guvernului PDL a fost inventată si motivatia perfectă: FMI! Din punctul meu de vedere, PDL este doar la inceputul singurului plan pe care acest partid il poate pune in practică, respectiv distrugerea Romaniei. ..................

mai multe pe :
http://wikileaks-ro.blogspot.com/2010/12/fmi-si-planul-pentru-distrugerea.html

Harta INTERLOPILOR POLITICI :

http://www.ziare.com/victor-ponta/psd/mircea-toader-refuzat-la-antena3-gadea-cine-e-toader-sa-sune-boc-1088448

 

 

PSD face propuneri,,in dorul leli,, exact ca sa nu poate fi votat.

Tehnica de a nu face nimic.
,,Fa-te ca lucrezi, PSD,,vorba lui Iulian Leca !

 

 

PROIECTUL CARE AGITA?!

Cine garanteaza trecerea unui proiect al PSD prin parlamentul majoritar al puterii? Nu spun ca nu ar trece ci, evident, va capata o nou infatisare si asta daca nu va fi amanat pana dupa urmatoarele alegeri. Pana atunci ramanem la stadiul de initiativa iar initiativele trebuie salutate... Deocamdata sa votam etichete de bumbac si dupa aia mai vedem. Sa tra'ti bine?

 

 

LECA,DESI NUANTAT II I-A APARAREA LUI BASESCU

...PE VOX!

NU PUTEM STI DE CE ...I-A SCAPAT GURA PE DINAINTE!

"Personal, recunosc, i-am dat mai degraba dreptate presedintelui, din motivele pe care le-am prezentat aici si aici, decat sa urlu de dragul consecventei laolalta cu multimea.

Da, mai bine impotriva istoriei si a deontologiei gaunoase, decat sa ma inclin in fata rusilor precum stramosii care i-au primit ca pe niste “eliberatori". Nu pot sa-i mai vad inca o data numiti eliberatori. Stiu, nu incalzesc pe nimeni niste declaratii iresponsabile, nu aduc de mancare si nu ieftinesc gazul. Dar nici, cand rusii se ploua peste tine, nu poti sa le multumesti."

A doua intamplare care a despartit si mai rau apele e legata de rezultatele BAC – ului. Aici unii s-au dedublat la propriu, pentru ca au fost pusi in situatia de a recunoaste ceea ce stiam cu totii foarte bine. Insemna automat insa sa-i dai dreptate presedintelui cu “scoala scoate tampiti". E greu sa recunosti un astfel de adevar, mai ales cand se presupune a valida una din tezele basiste. Din acest conflict interior s-au nascut si cele mai paradoxale teorii.

 

 

Ioana, Ioana

E bine so corect ce ai scris in articol. Pana la final insa, undeiarasi nu esti atenta ce spui.

Daca PSD "a transformat coruptia in politica de stat", iar acum politica de stat e facuta de PDL, putem spune ca avem o nefericita continuitate?

Probabil ca nu asta ai vrut sa sugerezi, dar din exprimarea-ti clara...

 

 

Prima   1   2   3   Ultima
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor