Galati: PSD, PC si PNL si-au impartit banii pentru dezvoltarea locala

Duminica, 27 Ianuarie 2008, ora 14:31
1021 citiri
Galati: PSD, PC si PNL si-au impartit banii pentru dezvoltarea locala

Localitatile galatene conduse de primari PSD, PC si PNL vor beneficia, in 2008, de cele mai mari sume de bani pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala, in timp ce majoritatea localitatilor cu edili PD-L nu vor primi niciun leu, se arata in proiectul de buget intocmit de Consiliul Judetean, potrivit NewsIn.

Suma totala alocata, in acest an, de Consiliul Judetean, pentru sustinerea programelor de dezvoltare in cele 64 de localitati galatene este de 12 milioane de lei.

Mai bine de jumatate este destinata oraselor si comunelor conduse de primari PSD. Astfel, cei 24 de edili social-democrati vor primi in total 6,8 milioane de lei.

De cele mai mari sume vor beneficia orasul Targu Bujor si comuna Pechea, carora le-au fost repartizate cate 400.000 de lei. De altfel, Targu Bujor si Pechea sunt singurele localitati din judet care vor primi o suma atat de mare pentru dezvoltarea locala. Alte doua localitati cu edili PSD, comunele Cosmesti si Ivesti, vor primi cate 350.000 de lei.

Marele absent este municipiul Galati, condus de Dumitru Nicolae (PSD), dar conducerea CJ a luat in calcul bugetul majorat al localitatii resedinta de judet pentru anul in curs.

De sume foarte mari vor beneficia si localitatile ai caror primari sunt membri ai Partidului Conservator, condus la Galati de presedintele Consiliului Judetean, Eugen Durbaca. Astfel, orasul Beresti si sapte comune (Branistea, Fundeni, Ghidigeni, Grivita, Priponesti, Tulucesti si Valea Marului) vor primi cate 350.000 de lei in acest an.

Celelalte doua localitati galatene cu edili PC, comunele Foltesti si Mastacani, nu vor primi, insa, niciun ban. Surse din Consiliul Judetean au declarat ca relatiile dintre ce doi primari si liderul lor pe linie de partid, Eugen Durbaca, au fost tensionate in ultima perioada, unul dintre edili amenintand chiar ca nu va mai candida din partea PC la alegerile locale din aceasta primavara.

In total, fondurile repartizate celor zece localitati conduse de primari PC cumuleaza 2,8 milioane de lei si pozitioneaza PC pe locul al doilea in topul sumelor alocate dezvoltarii locale, pentru anul in curs.

Conservatorii sunt urmati in clasament de liberali. Insa, desi au mai multe primarii decat PC, liberalii nu vor beneficia decat de jumatate din banii destinati conservatorilor, adica 1,4 milioane de lei. Iar sumele alocate fiecarei localitati in parte sunt semnificativ mai mici decat cele primite de localitatile cu primari PSD sau PC.

In schimb, 70% dintre localitatile conduse de edili PD-L nu vor incasa niciun ban de la Consiliul Judetean pentru sustinerea programelor de dezvoltare locala. Astfel, 12 din cele 17 localitati cu primari PD-L din judetu Galati figureaza cu zero lei la acest capitol.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Prima reacție a lui Cătălin Cîrstoiu după ce PNL și PSD au decis retragerea sa din cursa pentru Primăria București: ”Am fost supus unor atacuri”
Cătălin Cîrstoiu a avut marţi, 23 aprilie, pe rețelele sociale, prima reacţie după ce PSD şi PNL au renunţat la candidatura sa la Primăria Capitalei, precizând că nu a luat decizia de...
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#Galati, #fonduri, #PSD, #PC, #PNL , #primari