ANI il acuza pe senatorul PSD Sorin Lazar de conflict de interese

Marti, 22 Noiembrie 2011, ora 10:48
1785 citiri
ANI il acuza pe senatorul PSD Sorin Lazar de conflict de interese
Foto: Realitatea TV

Inspectorii Agentiei Nationale de Integritate (ANI) cer Parchetului General cercetarea senatorului PSD Sorin Lazar pentru confict de interes dupa ce si-a angajat fiul la biroul parlamentar.

Mai exact, inspectorii de integritate au constatat ca senatorul PSD Sorin Lazar a propus angajarea si a avizat contractul individual de munca privind angajarea fiului sau, Mihai Eduard Lazar, in perioada 1 septembrie 2010 - 1 octombrie 2011 in cadrul Biroului Parlamentar - Circumscriptia electorala nr. 24 Iasi, se arata in investigatiile ANI, incepute pe 28 iunie, se arata intr-un comunicat al Agentiei remis, marti, Ziare.com.

"Agentia Nationala de Integritate a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea regimului juridic privind conflictul de interese in materie administrativa si indicii referitoare la posibila savarsire a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei, de catre Lazar Sorin Constantin, senator in Parlamentul Romaniei, secretar al Grupului Parlamentar al PSD", se arata in comunicat.

Asadar, Sorin Lazar incalca, astfel, prevederile Legii nr. 161 din 19 aprilie 2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei.

Beneficiul patrimonial obtinut de catre fiul parlamentarului a fost de 6.434 de lei.

Senatorul social-democrat a fost informat cu privire la declansarea activitatii de evaluare si s-a prezentat la sediul ANI, unde a luat la cunostinta de informatiile si datele cuprinse in dosarul de evaluare, insa a refuzat sa depuna un punct de vedere cu privire la aspectele constatate, conform comunicatului Agentiei.

In acest context, ANI a dispus sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), cu privire la posibila savarsire de catre Sorin Lazar a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al Romaniei si a dispus initierea demersurilor in vederea anularii contractelor incheiate cu incalcarea prevederilor legale privind conflictul de interese.

Totodata, ANI a dispus si sesizarea Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si cu privire la savarsirea de catre 13 deputati a infractiunii de conflict de interese.

Beneficiul patrimonial total, obtinut de rudele celor 13 deputati in urma angajarii prin nerespectarea regimului juridic al conflictului de interese, este de 495.549 de lei, echivalentul a aproximativ 117.186 de euro.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Sorin Lazar ANI, #Sorin Lazar conflict interese, #Sorin Lazar senator PSD Sorin Lazar , #senatori