Care sunt vinovatii politici ?

Joi, 25 Martie 2010, ora 23:59
6232 citiri
Care sunt vinovatii politici ?
Foto: Foss.amrita.ac.in

Voicu avea dreptate. Cutia Pandorei chiar s-a deschis. Pentru PSD, in primul rand. increngatura mafiota scoasa la iveala de inregistrarile cu senatorul PSD pe post de "nas" ar trebui sa atraga intregul partid intr-o valtoare cum nu a mai vazut. Si care il va lovi puternic sau il va face sa se curete. Pentru ca Voicu nu a fost singur.

Ascensiunea lui se leaga strans de cativa dintre cei mai importanti oameni din PSD. Iar ei vor trebui sa plateasca, intr-un fel sau altul. Politic sau chiar in justitie. Pentru ca ei au facut mai mult decat sa-l creeze pe Voicu. Au creat un sistem.

Tatucii lui politici...

Multi vor trebui sa explice. Cu Ion Iliescu in frunte. Fostul sef de stat pretinde ca nici macar nu il cunostea pe fostul sau consilier. si nu e prima oara cand ne crede prosti, daca stam sa ne amintim de Omar Hayssam, care aparea cu el in delegatii. Iliescu spunea si atunci ca nu il cunostea pe sirian.

De fapt, Iliescu e unul dintre oamenii care l-au adus pe Catalin Voicu in pozitia de a avea influenta asupra judecatorilor, procurorilor si politistilor. Si, poate mai important, de a servi drept curea de transmisie intre acestia si politicieni sau afaceristi. Iliescu, avand serviciile de informatii in mana, stia fara indoiala cine e Voicu. Faptul ca l-a tinut la Cotroceni in aceste conditii il face, a cata oara, complice pe fostul sef de stat. Care ii ia si acum apararea cand vorbeste de "porcaria securistica". Am putea sa ne intrebam in conditiile astea cate dosare au rezolvat pentru Iliescu Voicu impreuna cu celalalt sef al sau cu numele de Iliescu, generalul Dumitru Viciunius Iliescu.

Viorele Hrebenciuc, alias "marele sforar" al PSD, e alt om care l-a folosit sau s-a folosit si el de Voicu. L-a facut deputat de Bacau, vicepresedinte al Comisiei de Aparare si l-a sprijinit in incercarea lui de a ajunge ministru de Interne. Mai mult, l-a luat drept consilier pe dubiosul fin al lui Voicu, sepepistul Rizea. Pe care apoi l-a propulsat la conducerea unitatii de interventie a jandarmeriei, cu complicitatea ministrului de Interne Dan Nica. Cum explica el toate astea ? Nu explica. Tace. Nimeni nu l-a mai vazut macar in ultima luna.

Cel mai mare vinovat este insa Mircea Geoana. El e cel care i-a prezentat pe Mitica Iliescu si pe Catalin Voicu conducerii partidului ca "oamenii care se ocupa de Protectia Interna". Adica de problemele cu legea ale greilor din PSD. Desigur, nu el i-a creat, dar el i-a le-a dat oficial slujba de "dealeri de decizii judecatoresti".

Intr-un moment in care, chiar daca nu ar fi fost scosi de pe piata, ar fi putut fi indepartati de influenta politica. Practic, Geoana a facut marketing pentru afacerea lor de furnizori de coruptie. Daca avea responsabilitate, Geoana n-ar fi facut-o. stia cu ce se ocupa acestia. si stia in ce se baga.

...si partenerii de afaceri

In mod normal, Mitica Iliescu ar trebui sa fie urmatorul la rand. Fostul consilier de stat de pe vremea lui Ion Iliescu a fost seful lui Voicu timp de 20 de ani. Numai naivii pot crede ca nu e implicat in afacerile lui. La fel si cu Marian Vanghelie. Primarul sectorului 5 ar trebui sa raspunda unor intrebari legate de frauda electorala, acces la dosare clasificate, dosare de coruptie si ce altceva mai iese la iveala referitor la el din inregistrarile cu Catalin Voicu.

Intr-o taro normala, toti oamenii astia ar trebui sa dea socoteala. Sau macar explicatii serioase. in schimb, ei fac scut in jurul lui Voicu. Fiindca e de-al lor.

Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Controversata taxă pe soare, eliminată de Guvern. Anunțul ministrului Energiei pentru prosumatori
Guvernul a adoptat joi, 28 martie, Ordonanţa pentru modificarea şi completarea OUG 27/2022 prin care este eliminată taxa pe soare pentru prosumatori şi actualizează schema de sprijin pentru...
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
#vinovati politici Voicu, #santaj politic , #senatori
Comentarii
Poza Mihaela Cartis
Mihaela Cartis
rank 5
Dupa umilintele pe care le-am indurat, oare de ce acum, cand in sfarsit putregaiul PSD nu mai poate fi ignorat de nimeni, nu ma bucur?
Poza giovani
giovani
rank 1
''Intr-o tara normala, toti oamenii astia ar trebui sa dea socoteala. Sau macar explicatii serioase. in schimb, ei fac scut in jurul lui Voicu. Fiindca e de-al lor.''