Ziare.com

Gabriela Cretu va reprezenta Senatul Romaniei la Bruxelles

Duminica, 13 Septembrie 2009, ora 20:07

   

Gabriela Cretu va reprezenta Senatul Romaniei la Bruxelles
Secretarul general al Senatului, Ion Moraru, a declarat duminica ca in sedinta de miercuri a conducerii acestei camere s-a decis in unanimitate ca reprezentantul pe langa Parlamentul European sa fie fostul europarlamentar PSD Gabriela Cretu.

"Reprezentantul Senatului pe langa PE este fostul europarlamentar Gabi Cretu. Decizia a fost luata in unanimitate", a declarat Moraru, referindu-se la sedinta Biroului Permanent de miercuri, cand s-a oficializat decizia.

Gabriela Cretu nu a mai fost inclusa pe lista eurocandidatilor PSD la scrutinul din 2009.

Ultima modificare legislativa a Legii functionarului parlamentar, adoptata de Parlament si promulgata in 2009, prevede infiintarea functiei de reprezentant permanent al Camerei Deputatilor, respectiv al Senatului, pe langa Parlamentul European, ca angajat contractual al Camerei Deputatilor si/sau al Senatului, dupa caz, salarizat la nivelul functiei publice parlamentare de sef departament sau director general.

Legea stipuleaza ca, pe perioada misiunii sale in strainatate, persoana care are calitatea de reprezentant permanent al Camerei Deputatilor, respectiv al Senatului, deconteaza, pe baza de documente justificative, cheltuielile privind chiria si intretinerea spatiului de locuit in strainatate, inclusiv utilitatile aferente, cheltuielile de birou privind telefonul, faxul si internetul, cheltuielile privind asigurarile de sanatate in strainatate si cheltuielile privind biletele de avion - clasa economic - pentru deplasari in interesul serviciului la si de la Parlamentul European.

Sursa: rNews

Articol citit de 1548 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Stimata d-na Gabriela Cretu

Va felicitam pt. noul post pe care-l ocupati , multa sanatate si succes in toate .
Cind aveti timp va asteptam sa va inchinati in parohia noastra din Antwerp si Schidam ( Roterdam-Olanda )
www.biserica.nl

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor