Lider PSD Italia: Romanii din diaspora nu trebuie sa voteze la referendum

Marti, 10 Iulie 2012, ora 10:54
8070 citiri
Lider PSD Italia: Romanii din diaspora nu trebuie sa voteze la referendum
Foto: psditalia.eu

Un lider ar romanilor din Italia, Marian Mocanu, solicita ca romanii din diaspora sa nu aiba drept de vot la referendumul privind suspendarea lui Traian Basescu. Mocanu a candidat pentru Senat din partea PSD in 2008.

Intr-un comunicat trimis publicatiei Gazeta Romaneasca din Italia, Marian Mocanu spune ca va solicita retragerea dreptului romanilor din diaspora de a vota atat la referendumul de demitere de pe 29 iulie, cat si la alegerile parlamentare.

"Diaspora voteaza in afara Romaniei, influentand viata romanilor care traiesc in tara, fara ca votul nostru sa aiba vreun efect asupra noastra, a celor care traim in strainatate.

Din aceste motive consider ca nu are sens existenta unor parlamentari alesi in afara Romaniei si vom cere suspendarea votului romanilor din Diaspora pentru alegerile parlamentare din Romania, precum si eliminarea locurilor de parlamentari pentru diaspora.

Nu este corect ca persoane care locuiesc intr-un alt teritoriu, in afara tarii lor de origine, sa influenteze viata romanilor (...) care nu au parasit tara natala. Cu atat mai mult ar fi fara sens sa votam la referendumul pentru suspendarea presedintelui. Diaspora nu trebuie sa voteze la referendumul din 29 iulie", declara Marian Mocanu.

Marian Mocanu este lider al unei miscari politice a romanilor din Peninsula intitulata "Europeni pentru Italia". Fost presedinte al Ligii Romanilor din Italia, Mocanu a candidat in 2008 pentru un post de senator in colegiul Europa - Asia din partea PSD.

Marian Mocanu nu este singurul lider politic care solicita restrangerea dreptului de vot al romanilor din diaspora.

Cum ar putea PSD sa restrictioneze votul romanilor din diaspora

Europarlamentarul PSD Catalin Ivan a declarat, luni, pentru Ziare.com, ca USL ar trebui sa analizeze o posibila restrictionare a dreptului de vot al romanilor din strainatate, intrucat foarte multi "nu sunt interesati de situatia din Romania sau refuza sa-si invete copiii limba romana".

De asemenea, actualul presedinte interimar Crin Antonescu declara, in urma cu un an, ca romanii din diaspora nu ar trebui sa aiba drept de vot daca nu platesc cel putin un impozit in tara. "Nu poti doar sa decizi asupra administrarii statului, dar sa nu participi cu nimic", spunea Antonescu pentru Gazeta Romaneasca.

Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii le ia apărarea crescătorilor: "Eu nu cred că fermierii români vopsesc puii. Cel mai mare export de carne de pui în Franţa se face din România"
Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale Florin Barbu a precizat că el nu crede că „fermierii români vopsesc puii”. Declarațiile vin în contextul în care fostul președinte al...
#vot romani diaspora referendum, #Mocanu romani Italia referendum, #suspendare vot romani diaspora , #senatori