Motiunea PNL si PSD pe educatie a fost depusa la Senat

Miercuri, 31 Martie 2010, ora 10:34
1794 citiri
Motiunea PNL si PSD pe educatie a fost depusa la Senat

Motiunea PNL-PSD intitulata "Educatia - de la supravietuire la colaps" a fost depusa miercuri la Senat, generand controverse legate de dezbaterea si supunerea ei la vot.

Astfel, conform regulamentului, motiunea ar trebui dezbatuta si votata cel mai tarziu miercurea viitoare, dar cum senatorii si-au luat liber de Paste, acest lucru a devenit problematic.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana le-a propus colegilor ca, in aceste conditii, sa se revina miercuri la lucru, dar multi senatori nu au fost de acord, apelandu-se la procedura consultarilor intre grupuri.

Pana la urma, cu 43 de voturi pentru, 7 impotriva si 3 abtineri, plenul Senatului a decis ca saptamana viitoare sa fie program de plen miercuri si joi, astfel ca motiunea simpla a PNL pe educatie va fi dezbatuta si votata pe 7 aprilie.

Inca de luni, liderul grupului PNL din Senat Puiu Hasotti a anuntat ca motiunea simpla initiata de liberali, "Educatia - de la supravietuire la colaps", a fost semnata de 23 de liberali si 18 social-democrati si ca ea va fi depusa miercuri, iar cea a PSD pe domeniul transporturilor va fi depusa saptamana viitoare.

Liderul senatorilor PNL le-a multumit colegilor de la PSD pentru ca au acceptat ca liberalii sa ramana initiatorii acestei motiuni simple si sa aiba "ceva mai multe semnaturi" decat social-democratii.

"A fost un gest de colegialitate pe care-l vom returna la randul nostru cand si dansii vor avea astfel de actiuni", a spus luni Hasotti.

La randul sau, liderul grupului PSD din Senat, Ion Toma, a precizat ca social-democratii sustin motiunea simpla a PNL, mentionand ca a existat doar o singura discutie intre liberali si social-democrati, daca sa se depuna intai motiunea simpla a PNL pe domeniul educatiei sau cea a PSD pe domeniul transporturilor.

Totusi, articolul 154 din Regulament spune doar ca "pana la incheierea dezbaterii unei motiuni simple, semnatarii nu mai pot promova o alta motiune in aceeasi problema".

"Multumesc grupului PSD ca tema educatiei e mult mai actuala, mai arzatoare decat alte teme", a afirmat Hasotti, in timp ce Toma a comentat ca ramane de vazut daca miercuri va fi depusa motiunea simpla a PNL sau cea a PSD.

"Conform regulamentului, o motiune se poate discuta imediat dupa votul unei alte motiuni, nu se pot depune doua motiuni deodata", a sustinut Hasotti, in timp ce Toma a clarificat ca martea viitoare ar urma sa se discute motiunea pe educatie, iar miercuri sa fie depusa cea a PSD.

Potrivit regulamentului Senatului, motiunea simpla poate fi initiata de cel putin o patrime din numarul senatorilor. Grupul PNL din Senat numara 23 de membri, iar semnaturile necesare depunerii unei motiuni sunt de 35.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#motiune educatie Senat, #motiune PNL PSD , #senatori