Olguta Vasilescu cere demisia lui Blaga

Sambata, 14 August 2010, ora 19:31
2533 citiri
Olguta Vasilescu cere demisia lui Blaga
Foto: Arhiva

Senatorul PSD Lia Olguta Vasilescu l-a acuzat pe ministrul de Interne, Vasile Blaga, pentru faptul ca autoritatile nu au avut nicio reactie la manifestarile autonomiste organizate sub egida Taberei Tineretului Maghiar din Ardeal, la care participa liderul partidului maghiar Jobbik, Vona Gabor.

Vasilescu sustine ca autoritatile statului asista impasibile la manifestarile autonomiste din zona Gheorghieni, prilejuite de Tabara Tineretului Maghiar din Ardeal.

"Toata zona este impanzita de steaguri maghiare, inclusiv pe primarii cum ar fi cele din Madaras si Lazare. Regiunea arata ca un stat in stat, iar la tabara participa si liderul partidului Jobbik, Vona Gabor, impreuna cu presedintele Parlamentului maghiar", a declarat Vasilescu.

Senatorul PSD sustine ca evenimentul a fost organizat in mod deliberat in aceeasi perioada si aceeasi zona in care se desfasoara Universitatea de Vara a Romanilor de Pretutindeni.

"Presedintele Basescu a fost prezent acum o luna la Tusnad, la Universitatea Maghiara de Vara, insa aici nu a venit, desi a fost ales cu voturile romanilor din strainatate. De altfel, niciun oficial roman nu a facut-o. In plus, sefii comunitatilor romanesti sunt oripilati de ceea ce se intampla aici. Ei au venit sa vada cum pot sa-si pastreze identitatea nationala in strainatate si constata ca noi, acasa, nu mai suntem in stare sa facem asta", a apreciat social-democrata.

Ea a apreciat situatia cu atat mai scandaloasa cu cat evenimentul la care liderul Jobbik este prezent a primit finantare din partea autoritatilor romane, de 38.000 de euro. In schimb, reuniunea diasporei romanesti a beneficiat de o finantare de numai 5.000 de euro.

"Cer demisia lui Vasile Blaga pentru ca statul roman nu mai are niciun fel de autoritate in regiune. Nici politia, nici prefectul nu a reactionat in niciun fel. Ma intreb pe unde doarme ministrul Blaga daca nu ia nicio masura?", a conchis Vasilescu.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#Olguta Vasilescu PSD, #cerere demisie Vasile Blaga, #Taberei Tineretului Maghiar Ardeal , #senatori