PSD s-ar putea rupe in scurt timp, avertizeaza un senator cu state vechi in partid

Vineri, 21 Noiembrie 2014, ora 11:26
4715 citiri
PSD s-ar putea rupe in scurt timp, avertizeaza un senator cu state vechi in partid
Foto: jurnalmm.ro

Senatorul social-democrat Sorin Bota, fost lider al filialei PSD Cluj, considera ca actuala conducere trebuie sa inceapa de urgenta "o reforma profunda", avertizand ca in caz contrar este posibila o scindare a partidului. Declaratia sa se alatura altor voci care au cerut demisii urgente la centru.

"E clar, ori se trece rapid la o super-reforma in PSD, ori acest partid se va rupe in scurt timp. Trebuie urgent schimbati comunicatorii partidului si ministrii din cabinet, iar apoi o reforma profunda in PSD, in special in functionarea interna!", a spus Sorin Bota, potrivit unui comunicat remis vineri Ziare.com.

El arata ca este indreptatit sa traga acest semnal de alarma fiind "singurul parlamentar al PSD care provine din partidul istoric PSDR" si care a militat in 2001 pentru formarea unui singur partid de stanga.

Geoana aduce in discutie o schimbare de conducere in PSD

"Constat acum ca ceea ce am crezut atunci ca va fi bun pentru Romania, adica o coagulare a fortelor de stanga si, pe cale de consecinta, si de dreapta in partide mari, nu e ceea ce le place romanilor", adauga Bota.

Senatorul social-democrat sustine ca nu poate sa dezvolte in detaliu acest subiect, al aliantei USL, argumentand ca nu poate sa explice "in cateva fraze si cu delicatete".

Primele demisii in PSD dupa dezastrul de la prezidentiale

Sorin Bota este senator PSD de Maramures, aflat la al doilea mandat. In perioada 2001-2004, el a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Transporturilor condus, la vremea respectiva, de Miron Mitrea.

Conducerea PSD Maramures a demisionat luni, pe fondul esecului inregistrat de partid la alegerile prezidentiale. In Maramures, potrivit rezultatelor finale comunicate de Biroul Electoral Judetean, Victor Ponta a obtinut 39,72% din voturi.

Ziua si demisia ceruta in partid

Mircea Geoana, fost presedinte al PSD, a fost printre primii social-democrati care au spus ca ar fi momentul unei schimbari la varful partidului, dupa ce Victor Ponta a pierdut alegerile prezidentiale.

"Cred cu tarie ca PSD are nevoie de o perioada de introspectie, sa ne uitam la noi, la ce am facut bine, la ce am faut rau si, dupa aceea, sa putem sa alegem liderii, sa schimbam liderii sau sa pastram liderii", a declarat marti Geoana. Acelasi lucru a cerut si Robert Negoita.

Un senator PSD vrea ca Ilie Sarbu sa plece din partid. Ce i-a raspuns socrul lui Ponta

Serban Nicolae, senator PSD de Mehedinti, a cerut marti demisia din partid a liderilor Ilie Sarbu si Ioan Rus, cunoscuti ca parte a "grupului de la Cluj".

"In fapt, niste impostori fara legatura cu social-democratia autentica. Ei s-au facut remarcati, poate chiar temuti, prin sforarii, prin atacuri la adresa unor colegi, prin goana rapace dupa functii si demnitati, prin aroganta si dispret", sustine senatorul Nicolae.

G.F.

Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
#senator Bota scindare PSD, #senator demisie conducere PSD, #Bota senator Maramures , #senatori