Valeriu Zgonea: parlamentarii PSD, dispusi sa riste alegeri anticipate

Sambata, 11 Septembrie 2010, ora 11:24
1410 citiri
Valeriu Zgonea: parlamentarii PSD, dispusi sa riste alegeri anticipate

Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea sustine ca deputatii si senatorii social-democrati sunt dispusi sa riste intrarea in alegeri anticipate, chiar daca aceasta ar presupune si costuri pentru fiecare dintre ei si pentru formatiune.

"Presedintele Victor Ponta a anuntat in grupurile parlamentare ca fiecare coleg social-democrat care este parlamentar isi pastreaza colegiul. Din masuratorile noastre, astazi toti parlamentarii PSD isi castiga colegiul. (...) Este un avantaj foarte bun pentru noi. Avem sansa de a castiga in colegii, care pana acum erau fiefurile PD-L, din cauza unei politici dezastruoase si a nemultumirilor profunde pe care primarii din zonele respective, consilierii locali si cetatenii le au", a afirmat Zgonea, vineri seara, la scoala politica a organizatiei PSD Ialomita, care se desfasoara timp de trei zile in statiunea Amara.

El a reiterat ca este nevoie de alegeri anticipate cat mai repede, pentru crearea unei majoritati politice stabile in Romania care sa poata implementa un proiect politic.

"S-a creat o majoritate conjuncturala, care nu este majoritatea reiesita din alegeri. Traian Basescu refuza sa recunoasca faptul ca PSD si PNL au peste 50% din vointa electoratului. Noi nu putem sa guvernam, chiar daca maine seful statului l-ar nominaliza pe Victor Ponta prim-ministru", a spus Valeriu Zgonea.

In opinia sa, Romania se afla intr-o "situatie periculoasa", avand in vedere ca, in ultimii sase ani, tara "s-a imprumutat de trei ori mai mult decat pe vremea lui Ceausescu, care a facut industrializarea".

"In sase ani de zile, Traian Basescu a reusit sa mareasca decalajul intre Romania si orice tara europeana. (...) Zece din zece copii doresc sa plece din Romania. Nu exista om de afaceri, intreprinzator, om politic, care are o bruma de bani sa vrea sa se opereze in sistemul de sanatate romanesc.

Totul a fost viciat, pentru ca sistemul de valori de a fost schimbat. (...) Societatea romaneasca astazi si-a distrus valorile. Este un pericol pentru noi, pentru ca se intetesc vocile care arata cu degetul spre Romania ca esec al integrarii europene", a spus Zgonea.

El afirma ca rata de absorbtie a fondurilor europene este "absolut ridicola" si a criticat impartirea acestor fonduri "strict pe criterii politice" si "clientela" din administratia publica locala si centrala.

"PD-L demonstreaza ca duce Romania intr-o zona din care nu putem sa o mai aducem daca ii mai lasam cinci-sase luni de zile. (...) Atunci, prefer sa cheltui 10 sau 15 milioane de euro si sa fac alegeri anticipate, dar sa am un Parlament corect, curat, care sa poata guverna pentru urmatorii patru ani", a mai spus parlamentarul social-democrat.

Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#Valeriu Zgonea alegeri anticipate, #parlamentari PSD alegeri anticipate , #senatori