Adriana Ticau la TV Ziare.com: Agricultura ar trebui sa fie o prioritate UE

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 21:37
1603 citiri
Adriana Ticau la TV Ziare.com: Agricultura ar trebui sa fie o prioritate UE

Educatia, Sanatatea, Agricultura si dezvoltarea infrastructurii de transport trebuie sa fie prioritatile Uniunii Europene, iar la gasirea de solutii pentru dezvoltarea acestor domenii ar trebui sa-si aduca aportul, in urma unor dezbateri interne, fiecare stat membru, considera europarlamentarul PSD Adriana Ticau.

Prezenta la TV Ziare.com, Adriana Ticau a criticat lipsa unui strategii coerente a Comisiei Europene pentru urmatorul mandat, fapt care i-a impiedicat pe unii comisari desemnati sa raspunda punctual la o parte din problemele ridicate in timpul audierilor din Parlamentului European.

"Din pacate, Comisia Europeana nu a prezentat un program de lucru pentru urmatorii cinci ani. Urmeaza sa fie elaborata o strategie pentru dezvoltarea UE intitulata UE 2020. Ea va fi discutata pentru prima data la nivel informal la Consiliul European din februarie, urmand ca la Consiliul European din Martie, care se ocupa cu probleme economice, sa fie adoptata o pozitie din partea Consiliului European, iar CE va veni cu un document pana la sfarsitul anului", a precizat Adriana Ticau in direct la TV Ziare.com.

"Eu cred ca trebuie sa ne grabim cu acest document pentru ca, din pacate, criza economica i-a afectat foarte tare pe cei care lucreaza in diferite sectoare. Multe intreprinderi mici si mijlocii s-au desfiintat, intreprinderile mari din industria grea au situatii dificile, multi omaneni si-au pierdut locurile de munca. Cred ca principala grija a cetatenilor europeni este legata de pierderea locurilor de munca. Este important sa venim cu raspunsuri la aceasta problema", a completat europarlamentarul PSD.

In acest context, invitata Ziare.com a declarat ca o parte dintre persoanele desemnate pentru functia de comisar european nu au putut da raspunsuri concrete la o serie de intrebari importante.

"Din pacate, din lipsa unei strategii si a unui plan de actiuni, candidatii la functiile de comisari nu si-au putut lua angajamente ferme si unii dintre candidatii la portofoliile pentru comisari (n.r. printre cei audiati de comisiile din care a facut parte si Adriana Ticau se numara si doi vicepresedinti din actulalul Cabinet Barosso) au dat raspunsuri vagi (...)

Domeniile precum Educatia, Sanatatea, Agricultura, dezvoltarea infrastructurii de transport si energie trebuie sa fie prioritati ale fiecarui stat membru si ale UE. Consider ca atat viitoarea startegie, dar mai ales dezbaterile care trebuie sa existe in fiecare stat membru trebuie sa aduca solutii la aceste probleme", a mai declarat Adriana Ticau.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Adriana Ticau, #TV Ziare com, #televiziunea Ziare com, #prioritati UE, #strategie coerenta CE , #stiri PSD
Comentarii
Poza opus9
opus9
rank 5
ADRIANA TICAU cel ma bine cotat europarlamentar roman ! Silvia Adriana Ticau a fost in 2oo9 intra in primii o suta de europarlamentari !