Alte voci antiDragnea incep sa se faca auzite: Dragnea e vulnerabil. A atras asupra PSD oprobriul societatii

Miercuri, 19 Septembrie 2018, ora 16:20
7620 citiri
Alte voci antiDragnea incep sa se faca auzite: Dragnea e vulnerabil. A atras asupra PSD oprobriul societatii
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD Giurgiu, Niculae Badalau, a anuntat, miercuri, ca se "raliaza" scrisorii in care se cere demisia lui Liviu Dragnea din fruntea partidului, spunand ca presedintele social-democrat a atras asupra PSD oprobriul unei insemnate parti a societatii.

"Ma raliez declaratiei comune a colegilor mei, un demers intru totul democratic, menit sa salveze partidul intr-un moment dificil. Suntem cu totii datori sa facem o analiza onesta si deschisa a situatiei in care a ajuns Partidul Social Democrat si sa punem degetul pe rana, pentru ca in politica nu e loc nici de sentimente, nici de resentimente.

Totodata, consider ca, daca scrisoarea pe care am transmis-o catre liderii partidului in cadrul sedintei Comitetului Executiv din ianuarie ar fi fost discutata, nu ne-am mai fi aflat astazi in acest impas", a scris pe Facebook, joi, presedintele PSD Giurgiu, Niculae Badalau.

Potrivit acestuia, Dragnea este "vulnerabil" si "a atras asupra PSD oprobriul" unei parti a societatii.

"Suntem vulnerabili, ca partid si ca Guvern, pentru ca avem un lider vulnerabil, care atat prin situatia sa juridica, cat si prin modul sau de actiune din ultima perioada, a atras asupra PSD oprobriul unei insemnate parti a societatii romanesti. PSD este un partid care guverneaza pentru oameni si guverneaza cu rezultate notabile.

Este pacat ca, din cauza unui context politic nefavorabil, sa fie minimalizate sau chiar puse in pericol proiectele majore din programul de guvernare pe baza caruia am castigat alegerile. Avem nevoie de clarificari, de decizii urgente, care sa ne ajute sa trecem peste acest moment si sa ramanem uniti si coerenti in actiunea noastra politica", a precizat Niculae Badalau.

Deputat PSD de Timis: Sustin cele mentionate in scrisoare

Deputatul PSD de Timis Adrian Pau a declarat si el ca sustine cele mentionate in scrisoarea anti-Dragnea, pentru ca "ar trebui sa nu mai identificam partidul cu o singura persoana". La randul sau, liderul interimar al PSD Timis a convocat BPJ.

"Sustin cele mentionate in scrisoare in totalitatea lor. Eu consider ca ar trebui sa fie un T zero acest moment, partidul ar trebui sa mearga in directia buna. In momentul de fata, partidul a pierdut foarte mult in ceea ce priveste scorul pe care-l poate obtine, am avut o cadere foarte mare in ultima perioada.

Ar trebui sa stopam aceasta cadere si sa ne construim un alt drum, unul pe care-l asteapta alegatorii. Trebuie sa ducem mai departe programul de guvernare si ar trebui sa nu mai identificam partidul cu o singura persoana. Liviu Dragnea ar trebui sa ia cea mai buna decizie pentru partid, nu o decizie personala. Asa cum va spuneam, nu vreau sa identificam PSD-ul, in ansamblul lui, cu o singura persoana", a afirmat Adrian Pau.

De asemenea, deputatul PSD de Timis a precizat ca fiecare parlamentar ar trebui sa spuna daca este de acord sau nu cu cele mentionate in scrisoarea semnata de Gabriela Firea, Paul Stanescu si Adrian Tutuianu.

"Cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa avem responsabilitatea vorbelor noastre si cred ca putem sa discernem ce este bine si ce este rau. In momentul de fata, cred ca fiecare dintre noi ar trebui sa spuna da sau nu. Ne gandim la treaba asta de doi ani de zile. Ne uitam la sondaje si vedem ce inseamna, mergem pe strada si vedem ce ne spun cei din jurul nostru. Partidul trebuie sa-si continue programul de guvernare, partidul trebuie sa ramana unit", a declarat Adrian Pau.

La randul sau, presedintele interimar al PSD Timis, Calin Dobra, a spus ca a convocat BPJ.

"Maine (joi- n.red.) am convocat Biroul Politic Judetean al PSD Timis, avand in vedere ca vineri este Comitetul Executiv national si va trebui sa merg cu un mandat foarte clar. Mandatul va fi supus votului maine si voi merge cu pozitia partidului, asa cum este logic", a declarat presedintele interimar al PSD Timis, Calin Dobra.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat miercuri ca nu a citit intreaga scrisoare a nemultumitilor din PSD, dar din cate a inteles a reiesit ca se cere ca PSD sa se alinieze cu Iohannis, Opozitia si SPP:

"Din cat am citit, am inteles care este cea mai mare suparare din acea scrisoare - sa nu ne mai certam cu Iohannis, de fapt sa ne aliniem cu Iohannis, cu SRI, cu SPP, cu DNA si cu partidele de Opozitie. Eu, ca presedinte, nu pot sa duc sui nu voi duce acest partid sa devina o unealta a acestor institutii care nu trebuie sa se implice intr-un guvern politic. In rest, la CEx o sa vorbesc suficient de bine, de mult si de apasat", a spus liderul PSD.

Intrebat daca isi da demisia, Dragnea a raspuns: "Vorbim dupa sedinta CEx".

Amintim ca Partidul Social Democrat se reuneste in sedinta Comitetului Executiv, vineri, incepand cu ora 12:30, in contextul in care miercuri a fost facuta publica o scrisoare prin care i se cere demisia lui Dragnea, atat din functia de lider al PSD, cat si din fruntea Camerei Deputatilor. Scrisoarea este semnata de Adrian Tutuianu, Paul Stanescu si Gabriela Firea.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#reactii scrisoare Dragnea demisie , #stiri PSD