Amendat de Politie pentru ca a postat pe Facebook "cuvinte jignitoare" la adresa PSD

Luni, 08 Mai 2017, ora 15:34
5361 citiri
Amendat de Politie pentru ca a postat pe Facebook "cuvinte jignitoare" la adresa PSD
Foto: Arhiva Ziare.com

Un barbat a fost amendat de politisti dupa ce a postat pe Facebook "expresii si cuvinte jignitoare" la adresa mai multor persoane din conducerea PSD Bistrita-Nasaud.

Bistriteanul Calin Lucian Farcas, care in prezent locuieste in Anglia, a postat, duminica seara, pe pagina sa de Facebook, fotografii ale procesului-verbal prin care a fost sanctionat.

In document se poate vedea valoarea amenzii primite - 200 de lei - si motivul pentru care a fost sanctionat: "a postat pe reteaua de socializare Facebook un mesaj public prin care a adresat expresii si cuvinte jignitoare la adresa mai multor persoane din conducerea PSD, participante la o petrecere organizata in 11 martie".

Fotografiile sunt insotite si de un text prin care barbatul precizeaza ca nu va plati amenda si ca, daca va fi nevoie, va merge la Haga.

Purtatorul de cuvant al PSD Bistrita-Nasaud, Daniel Suciu, spune ca nu e vorba despre "ingradirea dreptului la exprimare", ci de faptul ca "nivelul injuriilor adresate colegilor a ajuns la un nivel mult prea jos pentru a fi trecut cu vederea".

"In primul rand, nu este vorba despre critica si ingradirea dreptului la exprimare. Am depus plangere la Politie in baza legislatiei in vigoare, pentru ca nivelul injuriilor adresate colegilor si participantilor la o actiune a partidului, si a PSD in general, a ajuns la un nivel mult prea jos pentru a fi trecut cu vederea.

Nu ne-a deranjat niciodata critica, face parte din activitatea noastra, dar injuriile asemeni celor expuse de domnul Farcas am considerat ca trebuie semnalate.

Aceasta nu are nimic de-a face cu critica. Libertatea de exprimare este un drept fundamental, la fel ca dreptul la demnitate si acela de ati apara onoarea si imaginea in fata unor injurii incalificabile. Am consultat un avocat si inca din luna martie am solicitat autoritatilor sa se pronunte daca este de competenta lor sanctionarea sau nu a acestui tip de mesaj la adresa unei organizatii si a membrilor sai.

Incurajam libera exprimare, dar totusi consideram ca exista o limita peste care nu se poate trece", sustine social-democratul.

Suciu, deputat PSD, a mai precizat ca "se impun niste clarificari referitoare la subiectul amenzii pe care domnul Farcas a primit-o de la o institutie a statutului".

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Bistrita-Nasaud, Crina Sirb, a declarat ca in 17 martie o formatiune politica a depus o sesizare privind injurii aduse unor persoane din conducerea PSD Bistrita-Nasaud, pe Facebook, de catre un bistritean.

Ea a precizat ca politistii au facut verificari si audieri in acest caz, iar in final au decis santionarea contraventionala a barbatului.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#bistritean amendat injurii PSD Bistrita, #injurii PSD Bistrita Facebook, #amenda injurii PSD Bistrita , #stiri PSD