Andronescu la judecata Coalitiei: PSD si PD-L si-au ascutit cutitele

Luni, 21 Septembrie 2009, ora 11:02
2384 citiri
Andronescu la judecata Coalitiei: PSD si PD-L si-au ascutit cutitele
Foto: Arhiva

Liderul PD-L Vasile Blaga a declarat luni ca ministrul Educatiei ar trebui "pur si simplu" sa retraga ordinul privind numirea directorilor de scoli,in timp ce social-democratul Liviu Dragnea spune ca ordinul repara numirile politice facute de PD-L si ca nu sunt motive pentru remanierea lui Andronescu.

Secretarul general al PDL, Vasile Blaga, a spus, inainte de sedinta Coalitiei, ca ordinul dat de ministrul Educatiei ar trebui "pur si simplu retras" si a subliniat ca premierul Emil Boc si-a anuntat deja intentia de a o remania pe Ecaterina Andronescu in situatia in care aceasta va refuza.

La randul sau, primul-ministru Emil Boc a raspuns, la intrebarea privind necesitatea retragerii ordinului dat de ministru Educatiei, ca "programul de guvernare se executa, nu se discuta".

Mai rezervati in declaratii, democrat-liberalii Gheorghe Flutur si Teodor Stolojan au precizat ca situatia va fi lamurita in urma discutiei din sedinta Coalitiei, dar si dupa ce ministrul Andronescu ii va explica premierului ce a dorit prin emiterea ordinului respectiv.

Secretarul general interimar al PSD, Liviu Dragnea, a apreciat ca ministrul Andronescu nu are de ce sa fie schimbata, in conditiile in care ordinul dat de aceasta "repara numirile politice pe care le-au facut inspectorii scolari ai PDL". Intrebat daca ministrul Educatiei isi va retrage ordinul, Dragnea a replicat: "De ce sa-si retraga ordinul?".

Liderul senatorilor PSD, Ion Toma a adaugat ca orice ministru are dreptul sa isi rezolve problemele ministerului, "fara niciun fel de imixtiune efectiv". Si social-democratul Gheorghe Nichita a acuzat ca PDL "schimba deja de cateva saptamani bune directorii din localitati". "Doar la Botosani sunt foarte multi directori schimbati. Vom discuta acest aspect astazi, daca lucram cu doua jumatati de masura", a mai spus Nichita.

Vanghelie: Vitejii din PD-L au sarit pe Andronescu

Presedintele PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a ironizat PD-L, comentand ca democrat-liberalii fac circ si "se bat cu o femeie", dar atunci cand "ii cheama Traian Basescu si-i calca in picioare, merg pe sub masa". "Baietii astia, daca ar fi atat de vorbareti cand ii cheama Traian Basescu si-i calca in picioare, as mai zice. Dar se bat cu o femeie. Asta este nivelul la care pot sa faca fata", a spus Vanghelie. El a adaugat ca Andronescu "isi face treaba, in timp ce toti barbatii viteji din PD-L au sarit pe ea".

Presedintele PSD, Mircea Geoana, i-a transmis dumimica premierului Emil Boc sa se ocupe de colegii sai care conduc ministerele economice, respectiv cele conduse de Gheorghe Pogea, Adriean Videanu si Vasile Blaga, pentru a combate eficient criza, si nu de Ecaterina Andronescu. Reactia lui Geoana vine dupa ce sambata, premierul Emil Boc a declarat la Realitatea TV ca nu trebuie sa consulte coalitia daca vrea sa remanieze un ministru, ci este obligat doar sa informeze.

Ecaterina Andronescu spune, intr-o declaratie pentru NewsIn, ca asteapta sa aiba o discutie cu premierul Boc in ceea ce priveste ordinul privind numirea prin ordin de ministru a directorilor si inspectorilor scolari care isi ocupa postul cu delegatie, dar ca "nu a facut niciun act de ilegalitate". Ea a mai spus ca acest ordin, ca orice alt ordin al oricarui ministru, este unul tehnic, motiv pentru care nu era nevoie "sa ceara voie" de la guvern.

"Daca intr-adevar acest ordin ridica multe probleme, atunci el trebuie explicat", spune ministrul, care taxeaza interventia democrat-liberalului Mircea Toader (acesta i-a cerut lui Emil Boc s-o remanieze, n.r.) ca fiind una exclusiv politica. "Este logica interventia domnului Toader? Accentul cade pe politizare", adauga Ecaterina Andronescu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#scandal coalitie Andronescu, #declaratii PDL PSD Andronescu, #ordin Andronescu demitere , #stiri PSD