Arad: Candidaturile PSD pentru functii de conducere, evaluate dupa donatii

Duminica, 25 Ianuarie 2009, ora 17:50
1506 citiri
Arad: Candidaturile PSD pentru functii de conducere, evaluate dupa donatii

Peste o suta de dosare au fost depuse la sediul PSD Arad de catre membri de partid care doresc sa obtina functii de conducere intr-una din cele 41 de institutii deconcentrate din judet.

Presedintele interimar al PSD Arad, Marius Lazar, a declarat, ca dosarele depuse urmeaza sa fie evaluate in functie de mai multe criterii, printre care si donatiile facute de candidatii partidului, informeaza Newsin.

"Dosarele vor fi trimise la comisia de evaluare din cadrul organizatiei, care va face o selectie si in functie de institutiile descentralizate care vor reveni PSD, in urma negocierilor cu partenerii de la PD-L.

Nu va ascund, insa, ca in orice tara civilizata principala legatura intre un membru si partidul din care face parte este sa aiba o adeziune, sa aiba o activitate ritmica la partid si principalul punct de legatura este cotizatia sau donatiile facute la acel partid. A avea viza si timbrul ca si-a achitat cotizatia sau a facut donatia anuala la partid este un semn de mandrie. O asemenea mentalitate vreau sa o dezvolt si in interiorul PSD", a declarat Marius Lazar.

Liderul interimar al PSD Arad a mai spus ca sunt candidati pentru functii de conducere in institutiile descentralizate care si-au depus dosarele, insa sunt restanti la plata cotizatiilor catre partid. "Important este sa intram si pe acest palier intr-o stare de normalitate. Normalitate este ca atunci cand vrei ceva de la partid sa ai legatura permanenta cu organizatia locala, sa-ti achiti cotizatia, sa dai donatii in conditiile prevazute de lege. Cine nu intelege acest lucru inseamna ca nu face parte din organizatie", a sustinut Lazar.

Presedintele interimar al PSD Arad a mai mentionat ca negocierile cu PDL pentru impartirea celor 41 de institutii deconcentrate din judet vor continua saptamana viitoare, dupa ce prima runda de discutii a esuat din cauza cauza unor neintelegeri dintre cele doua parti.

"Cei de la PDL Arad au avut un mod de intelegere diferit fata de al nostru in privinta manierei in care trebuie implementat, la nivel local, protocolul incheiat intre PSD si PD-L. Sunt convins, insa, ca ne vom intelege, iar principiul convenit la nivel national va fi respectat si la Arad.

PSD Arad nu poate sa inteleaga altfel decat principiul aplicat la centru: tragere si armonizare, iar PD-L nu pricepe inca nevoia aplicarii acestor principii", a afirmat Marius Lazar, care a mai mentionat ca l-a informat si pe presedintele PSD, Mircea Geoana, despre rezultatul primei runde de negocieri cu PDL, care a avut loc vineri seara.

Liderii locali ai PDL si PSD au spus, la finalul intalnirii care a avut loc vineri seara, ca "mai este nevoie de timp pentru armonizarea modului in care va fi aplicat programul de guvernare la nivelul judetului Arad".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#PSD Arad, #donatii cotizatii PSD, #Marius Lazar, #functii conducere, #protocol PSD PDL , #stiri PSD