Avalansa de comunicate de la PSD dupa CExN: PSD este un partid democratic, suntem "uniti", nu ne lasam "dezbinati"

Duminica, 02 Septembrie 2018, ora 13:07
7339 citiri
Avalansa de comunicate de la PSD dupa CExN: PSD este un partid democratic, suntem "uniti", nu ne lasam "dezbinati"
Foto: Arhiva Ziare.com

Dupa sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD, desfasurata sambata, la Neptun, mai multi social-democrati au transmis duminica mesaje sau comunicate de presa care spun cam acelasi lucru.

Aproape la unison, membrii PSD afirma ca "PSD este un partid democratic", "cel mai democratic partid din Romania", lucru "reconfirmat" de sedinta de sambata, dar si ca "este nevoie de unitate", "trebuie sa ramanem uniti" sau "PSD este un partid unit".

Sa le luam pe rand.

Intr-un mesaj publicat pe pagina personala de Facebook, ministrul Apararii, Mihai Fifor scrie urmatoarele:

"Comitetul Executiv National al PSD a demonstrat inca o data ca Partidul Social Democrat este nu doar cel mai puternic ci si cel mai democratic partid din Romania, in care diferentele de opinie sunt respectate si ascultate, iar deciziile importante se iau impreuna.

Oricat de mult s-ar stradui adversarii nostri sa lanseze in spatiul public ideea unei dezbinari prin interpretarea unor diferente de opinie drept partizanate care urmaresc sa provoace schisme, fragmentari sau ruperi ale PSD, planul lor este din nou dat peste cap.

In realitate, in PSD oamenii au opinii pe care le exprima neingradit. Cel mai probabil, adversarii nostri au impresia ca daca ei aplica politica pumnului in gura, o astfel de abordare este valabila pentru toate celelalte forte politice. Nici vorba de asa ceva in PSD.

Abordarea noastra este cea a ideilor constructive exprimate liber si a deciziilor luate prin consens, asa cum am procedat si in sedinta Comitetului Executiv National.

Au fost analizate programul de guvernare si masurile pe care le avem de pus in practica pentru a-l duce la indeplinire, au fost discutate deschis deciziile pe care urmeaza sa le luam precum si directiile strategice de actiune, cum este, de exemplu, un posibil candidat comun PSD-ALDE la alegerile prezidentiale. Romania are nevoie de un presedinte dedicat, care sa indeplineasca rolul conferit de Constitutie, care sa actioneze in folosul cetatenilor, nu sa ii dezbine", a scris Fifor pe reteaua sociala.

De asemenea, ministrul a mai notat ca "Partidul Social Democrat guverneaza bine, o demonstreaza atat cifrele publicate de institutiile interne cat si cele publicate de agentiile de rating internationale.

Am demonstrat ca am luat decizii bune pentru romani si vom continua sa luam, asa cum am facut si pana acum: uniti si in urma unui dialog constructiv in partid".

Cuvintele si mesajele-cheie din postarea ministrului care ne ies in evidenta: "adversari", "dezbinare", "uniti", "dialog deschis/ constructiv", "idei constructive exprimate liber", "opinii neingradite", "PSD este un partid democratic", "PSD guverneaza bine".

"Dezbinarea", laitmotivul comunicatelor

La randul ei, presedinta Organizatiei Femeilor Social-Democrate Rovana Plumb a declarat, duminica, potrivit unui comunicat de presa remis Ziare.com: "Tot ce s-a intamplat in Comitetul Executiv este ceva obisnuit in democratie si arata ca fiecare coleg isi poate exprima deschis pozitia in forurile statutare ale partidului. In PSD toate deciziile sa iau prin vot. Majoritatea a decis si respectam toti deciziile. Mergem inainte. Suntem uniti si hotarati sa ducem pana la capat programul de guvernare. Daca nu ne lasam dezbinati si facem ce am promis romanilor, vom castiga si urmatoarele alegeri".

In plus, ministrul Fondurilor Europene a mai afirmat ca "Vedem in fiecare zi tentative si provocari nereusite de a dezbina acest partid, si din partea presedintelui Iohannis, si din partea Opozitiei, si din partea altor forte mai putin vizibile. Noi insa nu vom intra in acest joc politic al dezbinarii. Romania chiar are obiective mult mai importante de realizat, iar toate aceste dispute politice sunt irelevante pentru cetatenii care ne-au votat", conform documentului citat.

Se poate observa, din declaratiile Rovanei Plumb, reaparitia unor cuvinte-cheie mentionate anterior: "dezbinare" si "uniti". In plus, sunt reiterate ideile ca "PSD este un partid democratic", dar si ca fiecare membru PSD isi poate exprima deschis pozitia.

Bonus: este mentionat si programul de guvernare, care "va fi dus pana la capat".

"PSD este un partid democratic"

Si vicepresedintele PSD, Natalia Intotero ne-a transmis, duminica: "Comitetul Executiv National al PSD a reconfirmat faptul ca PSD este un partid democratic".

Conform unui comunicat de presa remis Ziare.com, "Fiecare membru, din conducerea largita a PSD care a participat la CEX, a avut deplina libertate de exprimare. Au fost exprimate opinii pertinente legate de implementarea proiectelor asumate de partid, stadiul si ritmul lor, si chiar daca au fost exprimate nemultumiri si critici punctuale, este absolut firesc pentru un partid democratic si responsabil cum este PSD. Un partid mare, cu tot atatea orgolii, dar care are raspunderea guvernarii Romaniei. Astfel, au fost evaluate progresele programului de guvernare, s-au discutat deschis probleme atat de natura programatica, cat si de perceptie publica".

Si in acest document ies la iveala aceleasi idei, scrise insa cu alte cuvinte: PSD este un partid democratic, s-a discutat deschis, liber, despre nemultumirile din interiorul PSD, iar programul de guvernare, care are "proiecte ambitioase" si a inregistrat "progrese", este evocat de mai multe ori.

"PSD guverneaza bine. O demonstreaza cifrele si rating-urile de tara. Evolutiile sociale si economice demonstreaza faptul ca masurile implementate au asezat Romania pe drumul cel bun, fie ca vorbim de cresterea salariilor si pensiilor, de investitii straine directe, care sunt pe plus, ca si exporturile sau PIB-ul, dar cel mai important cu o datorie guvernamentala in scadere. (...)

Pentru fiecare dintre sectoarele strategice, programul de guvernare are proiecte ambitioase, fie ca vorbim de infrastructura de transport, de sanatate, de reforme in domeniul social, de agricultura, sau fonduri europene. (...)

PSD a venit la guvernare cu un program eficient, iar rezultatele se vad deja. Mai sunt foarte multe lucruri de facut, dar exista toata raspunderea si sustinerea pentru ca lucrurile sa fie duse la bun sfarsit. CEX a reconfirmat faptul ca PSD este un partid unit, care isi intelege imensa responsabilitate pe care o are", a mai transmis, printre altele, Intotero.

Regasim, iata, ideea unitatii, a partidului "unit" si a bunei guvernari ale carei rezultate "se vad deja".

Aceeasi idee, alte cuvinte

De altfel, si vicepresedintele social-democrat Doina Federovici a sustinut, duminica, prin intermediul unui comunicat remis redactiei Ziare.com ca PSD va continua sa guverneze pentru a continua proiectele incepute in interesul Romaniei.

"Este important ca toti colegii si-au exprimat opinia in cadrul forurilor statutare si s-au luat decizii prin vot democratic. Numai daca suntem uniti putem indeplini toate angajamentele asumate si putem rezista atacurilor din partea Opozitiei si presedintelui Iohannis. Trebuie sa realizam ca suntem in conflict cu cei care vor sa dezbine aceasta tara.

Nu noi am declansat si nu noi am intretinut acest conflict. La fiecare amenintare, jignire, minciuna, manipulare din partea lor, noi vom veni cu fapta buna pe care aceasta echipa de guvernare a facut-o sau urmeaza sa o faca pentru romani", a declarat Doina Federovici, potrivit documentului citat.

Aceasta a mai sustinut ca "de fiecare data cand PSD a fost la guvernare, economia Romaniei a crescut, nivelul de trai al romanilor s-a imbunatatit si nu exista niciun motiv pentru care sa nu se continue indeplinirea programului asumat la alegerile din 2016".

"Ideea principala e ca avem ce spune, avem enorm de multe argumente care arata ca viata multor romani s-a imbunatatit sensibil in aceasta guvernare. Sunt milioane de pensionari, milioane de salariati, mii de antreprenori, care au simtit in mod concret beneficiile masurilor pe care le-am implementat. Aceste beneficii reale si palpabile trebuie sa fie replica pe care sa o dam la orice atac politic impotriva noastra", a adaugat vicepresedintele PSD.

Si in acest caz pot fi observate cu usurinta aceleasi idei subliniate anterior: PSD guverneaza bine, viata romanilor s-a imbunatatit, programul de guvernare trebuie dus pana la capat. In plus, reapar cuvintele-cheie "dezbinare" si "uniti".

"Adversarii"

Si europarlamentarul PSD Dan Nica a transmis, duminica, un comunicat de presa: "PSD a reconfirmat ca este un partid viu, in care fiecare opinie este respectata".

"Comitetul Executiv National a demonstrat o data in plus cat de absurde sunt acuzatiile ca PSD este un partid ermetic, condus de o maniera totalitara. Cred ca s-a vazut foarte bine ca fiecare opinie si voce a fost ascultata. Si este si firesc! Fiecare dintre noi isi doreste ce e mai bine pentru viitorul partidului si al tarii, este normal sa exista (sic!) opinii diferite, uneori divergente.

Este ridicol ca unii adversari interpreteaza aceste analize interne drept expresii ale unor fragmentari. Sub nicio forma! PSD este un partid viu, matur, si tocmai aceste analize, aceste momente de reflectie, sunt esentiale pentru ca PSD sa ramana un partid puternic si unit", arata Dan Nica potrivit sursei citate.

Recunoastem de mai devreme "adversarii" amintiti si de ministrul Mihai Fifor, dar si "fragmentarile" semnalate de acestia. In plus, liderul europarlamentarilor PSD a evocat si el faptul ca "fiecare opinie si persoana a fost ascultata".

Iata cum a decurs sedinta sedinta Comitetului Executiv National (CExN) al PSD: Ziua confruntarilor in PSD: Firea, izolata in partid, Dragnea anunta o avalansa de decizii pe justitie, economie si siguranta nationala

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Justificarea la care nimeni nu se aștepta: ”Desemnarea lui Cîrstoiu, legată de tendința de a visa”
Senatorul PSD Vasile Dîncu a declarat că renunţarea la varianta unui candidat comun PSD-PNL la Primăria Capitalei şi susţinerea unui candidat propriu denotă ”mai multă flexibilitate”....
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Gabriela Firea a intrat în campanie electorală încă din prima zi de la nominalizare: „Acum avem o şansă în plus. Votul trebuie să fie util”
Preşedintele PSD Bucureşti, Gabriela Firea, proaspăt desemnată candidatul social-democraților la Primăria Capitalei, și-a început deja discursurile de candidat, marți, 23 aprilie, la nici...
#comunicate presa PSD, #CExN PSD comunicate, #mesaje pesedisti dupa CExN , #stiri PSD