Baronii PSD, reciclati de PNL, PD-L si PNG

Joi, 10 Aprilie 2008, ora 09:25
1878 citiri
Baronii PSD, reciclati de PNL, PD-L si PNG

Moralitatea politica si diferentele doctrinare ireconciliabile invocate la centru de partidele lui Boc sau Tariceanu nu se aplica si in teritoriu informeaza Gandul in editia online de joi.

Mischie la Gorj, Copilau la Olt, Flaiser la Iasi si Necula la Galati, sunt doar patru exemple de PSD-isti pursange abandonati de partidul lor si recuperati pe post de candidati la sefia consiliului judetean de catre PD-L, PNL si PNG.

Astfel, Nicolae Mischie (foto) paraseste partidul de suflet pentru formatiunea lui Gigi Becali, candidand in sistem uninominal la sefia CJ Gorj. Controversatul politician gorjean spune ca le-a lasat social-democratilor un partid bine organizat, insa nu-i este frica de contracandidatul din partea PSD, care acum este un partid pe butuci.

Totodata, Jenel Copilau, actualul presedinte al CJ Olt, a schimbat partidul transformandu-se peste noapte in liberal doar pentru a-si reinnoi mandatul la sefia consiliului judetean.

"Eu am initiat proiectul de lege prin care presedintele de consiliu judetean sa fie ales prin vot uninominal, asa ca era culmea ca tocmai eu sa nu candidez. As fi putut candida si din partea PSD, dar daca nu m-am inteles... Dar va spun ca presedintele Consiliului Judetean Olt tot eu voi fi, pentru ca toti primarii de comune sunt alaturi de mine. Pentru ca ei stiu ca banii in judet nu sunt adusi de senatori sau deputati, ci tot de presedintele Consiliului Judetean", spune, increzator, Jenel Copilau.

Lucian Flaiser negociaza si cu PNL si cu PD-L pentru a se vedea instalat a treia oara pe fotoliul de sef de judet dupa ce PSD si-a ales un alt candidat pe acelasi post.

Maniat ca nu i s-ar fi recunoscut meritele, Flaiser a amenintat ca va demisiona din PSD, afirmand taios: "Pana acum am stat in banca mea, mi-am vazut de administratie, dar voi spune multe lucruri in campanie".

A negociat cu PNL-ul, dar a esuat. Declara ca se simte atras de PD-L, ca il apreciaza pe candidatul acestui partid la functia de primar, europarlamentarul Dumitru Oprea, si inca negociaza daca sa coboare un etaj, de la PSD la PD-L in cladirea care adaposteste ambele sedii. Negocierea tine si de primarii care l-ar urma pe Flaiser daca demisioneaza de la social-democrati.

In fine, la Galati, Marius Necula, pesedist cu state vechi, a fost recuperat de adversarii sai teoretici de la PD-L. Despre schimbarea de culoar politic, Necula spune: "Eu nu trebuie sa-mi schimb mesajul, ramane acelasi din PSD.

PSD-ul a glisat mult spre stanga si a lasat loc liber. Nu mai da mesaje decat pentru asistatii social. Campania mea electorala va avea un singur pilon: master planul la nivelul judetului si absorbtia de fonduri".

Surse liberale si democrat-liberale sustin ca-si asuma pierderea de imagine la nivel national in urma acestei campanii de reciclare a baronilor PSD-isti deoarece castigurile pe plan local pot fi mult mai mari.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#Baroni, #PSD, #PNL, #PDL, #PNG , #stiri PSD