Bazac: PSD nu participa la votul asupra motiunii de cenzura

Joi, 24 Septembrie 2009, ora 10:44
1905 citiri
Bazac: PSD nu participa la votul asupra motiunii de cenzura

Ion Bazac, ministru al Sanatatii, a afirmat joi ca grupurile parlamentare ale PSD au decis sa nu participe la votul motiunii de cenzura, ci doar la dezbateri, social-democratii vrand sa-si arate astfel solidaritatea cu proiectele asumate de Guvern.

Ministrul Sanatatii Ion Bazac a declarat ca grupurile parlamentare ale PSD a decis, in cursul acestei saptamani, sa participe la dezbaterile pe marginea motiunii de cenzura depuse de PNL si UDMR, dar sa paraseasca sala de plen in momentul votului.

"E o decizie a grupului parlamentar ca lucrurile sa se intample in acest fel pentru ca Coalitia este solidara ca proiectele de legi pe care Guvernul le-a aprobat prin asumarea raspunderii si in felul asta vrem sa demonstram ca intr-adevar este important ca lucrurile sa functioneze", a spus Bazac, joi.

"Iesim din sala pentru ca noi consideram ca acest acord cu FMI este prioritatea zero a acestei tari si a acestei guvernari si, in momentul acesta, o motiune de cenzura chiar nu-si avea rostul", a precizat ministrul, intrebat de ce PSD a decis sa iasa din sala cand se voteaza motiunea.

Deputatul Adrian Nastase a precizat ca social-democratii vor ramane in sala la apelul nominal, dar nu vor participa efectiv la procesul de votare a motiunii de cenzura.

Senatorul PSD Toni Grebla, presedinte al Comisiei juridice a Senatului, a afirmat ca nu va participa la votul asupra motiunii de cenzura depuse de opozitie din aceleasi considerente pentru care a refuzat sa asiste la asumarea raspunderii de catre Guvern pentru legile pe care, ulterior, PNL si UDMR au initiat motiunea. "Sunt aceleasi motive care au stat la baza deciziei mele de acum doua saptamani", a declarat Grebla pentru NewsIn.

Pe de alta parte, senatorul a afirmat ca nu doreste caderea guvernului Boc. "Cu doua luni inainte de alegeri, intr-o situatie de criza economica, eventuala cadere a Guvernului este o solutie foarte proasta", a spus Grebla despre demersul PNL si UDMR, adaugand ca Romania nu-si permite o perioada de instabilitate politica in actualul context.

Presedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Grebla, a afirmat, printr-un comunicat de presa dat publicitatii pe 14 septembrie, ca decizia premierului de a-si asuma raspunderea pe cele trei legi in aceeasi zi este neconstitutionala si o eroare politica, el avertizandu-l pe Emil Boc asupra posibilitatii "aruncarii tarii in haos".

"Decizia Premierului Emil Boc de a asuma raspunderea Guvernului pe trei proiecte de lege, succesiv, dar in aceeasi zi, este neconstitutionala, gresita politic, cu consecinte sociale grave si cu urmari greu de anticipat pentru intreg sistemul legislativ romanesc. Expresia 'un proiect de lege' din textul constitutional trebuie inteleasa in sens restrans, angajarea raspunderii neputandu-se face cu privire la doua sau mai multe proiecte de lege, in aceeasi zi, chiar si la cate o ora diferenta. Este o fortare nepermisa a textului constitutional, situatie care, practic, anuleaza rolul Parlamentului de unica autoritate legislativa a tarii", afirma Grebla, intr-un comunicat remis NewsIn.

Presedintele Comisiei Juridice sugereaza ca ar putea sa nu participe la sedintele de asumare. "In caz contrar, dupa ce voi fi epuizat toate mijloacele parlamentare de blocare a unei astfel de asumari, ma voi abtine sa particip la aceasta maniera de adoptare a unor legi de o asemenea importanta", conchide Toni Grebla.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#motiune cenzura PSD, #motiuni cenzura 2009, #vot motiune cenzura , #stiri PSD