Care opozitie?

Duminica, 07 Martie 2010, ora 23:53
4128 citiri
Care opozitie?

Partidul Social-Democrat si Partidul National Liberal par sa-si fi rezolvat problemele interne. Si-au batut in cuie liderii, iar vagoanele par ca s-au incolonat cuminti in spatele lor. Sa cante lautarii si sa ne veselim, urmeaza opozitia!

Sinele, insa, inca trosnesc. Mai ales la curbe - in Romania nu suntem sanatosi daca nu gasim un carliont drept cea mai mica distanta intre doua puncte. Atat Victor Ponta cat si Crin Antonescu s-au proclamat imparati ai opozitiei si au o problema de cate ori ii intreaba cineva "dar cu... ceilalti veti colabora?".

Cum sa nu te dezici cu toate fortele de adversarul traditional? Recte liberalii de social-democrati si viceversa? Pai nu te dezici, deoarece da incredibil de prost sa pretinzi amnezie colectiva dupa ce in urma cu cateva saptamani ridicai patru manute in aer, de bucurie ca l-ai bumbacit pe Uciga-l toaca de la Cotroceni.

Asa ca mai bine se aseaza pe sticla televizorului o baltire calduta. Intrebarea e cat o vor tine asa? Daca vor sa faca pasul de la declararea ca principal partid de opozitie la savarsire, si sa para si credibila aceasta dispunere pe campul de batalie, flacaii trebuie sa-si incrunte gheoagele unii spre ceilalti.

Asta, fireste, in situatia in care garnitura rosie si garnitura galbena trag intr-adevar in cate-o directie unitara.

La liberali, pare ca presedintele a reusit sa calmeze vocile care nu se impacau cu limitarea accesului la functii, iar cei despre care se auzea ca vor dezerta au gasit un darab de timp sa vina la microfon ca sa-si manifeste solidaritatea cu echipa unica. Din cate am vazut eu la congres, pe liberali ii tine laolalta ceva ce nu gasesti la altii: constiinta unei doctrine, impresia de partid boieresc unde da bine sa te afli, un material de costum de calitate, foarte scump, si, ici-colo, cate-o unda de istorie.

In acelasi timp, social-democratii par niste golani ajunsi, niste mardeiasi care au invatat nitica carte, plus niste clasa muncitoare care merge in paradis, ca sa-i scoata de-acolo pe cei care construiesc oranduirea cruda si nedreapta. Imi pare rau, dar asa imi miroase mie acum PSD-ul.

Plus ca mai miroase a lipsa de solidaritate - impresie pe care nu mi-o pot scoate din cap de la congresul lor. Cu toate ca noul lider a aratat ca acum, partidul are un singur laringe, cred ca e o chestiune de timp pana vom descoperi in aceeasi tulpina doi frati vitregi. Decat daca nu i-a lovit brusc intelepiunea si vad orizonul asa cum este: greu de dus in spate.

De modul si rapiditatea in care vor sti Crin Antonescu si Victor Ponta sa transforme orgoliile ranite in energie pentru lupta depinde pozitionarea lor pe scena politica.

Deocamdata, par o singura forta. Nimeni nu are o ideologie oabla, singura lor problema ramane Traian Basescu. Asa ca astept cu interes maturizarea. Tara asta nu are un singur bau-bau. Exista si auto-bau-bau. Si e gras.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
#opozitie PSD PNL, #Ponta Antonescu opozitie, #Ponta Antonescu Basescu , #stiri PSD