Catalin Ivan, inlocuit oficial de Viorica Dancila

Sambata, 13 Decembrie 2014, ora 20:41
5718 citiri
Catalin Ivan, inlocuit oficial de Viorica Dancila
Foto: Facebook/Viorica Dancila

Europarlamentarii social democrati din Romania au reconfirmat numirea si sustinerea Vioricai Dancila pentru functia de lider al grupului PSD din Parlamentul European.

"Europarlamentarul PSD Viorica Dancila a fost reconfirmata drept liderul Grupului PSD, in Parlamentul European", se anunta intr-un comunicat remis, sambata, Ziare.com.

PSD a transmis ca acest lucru a fost confirmat chiar de premierul Victor Ponta si dupa ce Corina Cretu a fost numit Comisar European, din partea Romaniei.

Reprezentantii social democratilor sustin ca desi in aceasta perioada, Dancila a fost liderul delegatiei romane si a participat in sedintele Comitetului Executiv PSD si la cele ale Biroului Permanent National, numirea sa nu a fost, inca, facuta publica in forurile europene de la Bruxelles din cauza campaniei electorale, avand in vedere ca ea s-a implicat in aceasta.

"Viorica Dancila este la al doilea mandat ca si Lider al Grupului PSD din Parlamentul European. In perioada 2010-2011, europarlamentarul roman a condus Delegatia social democrata a Romaniei", se mai arata in documentul citat.

Reconfirmarea oficiala va avea loc saptamana viitoare.

Aceasta l-a inlocuit in functie pe Catalin Ivan, care, in prezent, se afla in vizorul liderilor partidului, dupa ce le-ar fi atacata pe Gabriela Vranceanu Firea si pe Dancila, dar si pe Liviu Dragnea.

Dragnea: Catalin Ivan e un pusti obraznic cu cheita intoarsa de Vanghelie

" (Separarea functiei administrative de cea din partid - n. red.) inseamna o greseala fundamentala a domnului Liviu Dragnea, care considera ca daca va cauta vinovati in alte parti, nu o sa vada cei din partid unde s-au facut de fapt greselile cele mari la alegeri.

A dat vina pe Ion Iliescu, a dat vina pe Facebook, acum da vina pe presedintii de Consilii Judetene. Nu are sens, trebuie sa facem o analiza foarte serioasa in partid, plecand de la organizatiile de baza si sa vedem ce s-a intamplat de fapt, pentru ca sunt foarte multe lucruri care nu au functionat nici inainte de campanie, nici dupa campanie. Sa cautam asa, punctual, vinovati nu are sens", a declarat Ivan, vineri, pentru Ziare.com.

Pe de alta parte, Dragnea a reactionat, sambata, numindu-l pe Ivan "un pusti obraznic cu cheita intoarsa de Vanghelie si care nu poate sa inteleaga ce s-a propus pentru PSD".

Declaratiile lui Ivan au venit dupa ce Gabriela Vranceanu Firea, purtator de cuvant al PSD, a anuntat ca partidul vrea sa adopte in regulament separarea functiilor administrative de cele politice. In aceaste conditii Ponta si Dragnea ar fi pusi sa aleaga intre functiile din partid si cele din Guvern.

A.G.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Viorica Dancila lider PSD PE, #Viorica Dancila europarlamentar PSD, #Viorica Dancila PSD PE , #stiri PSD