Cezar Ouatu, in PSD: Multi pot interpreta asta ca fiind un interes subtil... Interviu

Miercuri, 07 Mai 2014, ora 17:05
3465 citiri
Cezar Ouatu, in PSD: Multi pot interpreta asta ca fiind un interes subtil... Interviu
Foto: Facebook/ Cezar Ouatu

Cantaretul Cezar Ouatu, care a reprezentant Romania la concursul Eurovision 2013, s-a inscris miercuri in PSD Prahova. Artistul a precizat ca decizia a luat-o in baza crezului social-democrat pe care il are.

Intr-un interviu acordat Ziare.com, Cezar Ouatu a precizat care sunt lucrurile in care se regaseste din PSD si ce anume vrea sa promoveze, odata intrat in randurile social-democratilor.

Anuntul inscrierii contratenorului in PSD a fost facut, miercuri, pe pagina de Facebook a organizatiei de Prahova a partidului.

Cezar Ouatu a intrat in politica - s-a inscris in PSD

Cum ati luat decizia de a intra in politica, in PSD Prahova?

Nu neaparat intrarea in politica. Aderarea mea este bazata pe un crez social-democrat cu care eu am militat de multa vreme. Asocierea mea cu PSD nu este nimic altceva decat o asociere cu un partid care crede in egalitatea de sanse, in echitate, in evolutia personalitatii umane.

Sunt principii in care eu m-am regasit si de aceea am vrut sa fac parte. In primul rand m-au stimulat si legaturile si prieteniile mele cu cei din Prahova, din Ploiesti - eu sunt ploiestean - si eu cred ca este o familie.

Nu cred ca asocierea mea cu PSD are vreo legatura cu ceea ce fac eu ca artist si ca muzician. Muzica nu are nicio legatura cu politica.

(...) Eu cred foarte mult in statutul si efectiv in ceea ce promoveaza spiritul social-democrat, asta e o chestie de mai mult timp pe care o aveam si nu e nicio chestie pur strategica, pe care foarte multi o pot interpreta sau instrumentaliza treaba asta ca fiind un interes subtil...

Plus ca legaturile pe care le am si prieteniile pe care le-am legat in timp, ca ploiestean, ca prahovean si acest crez social-democrat pe care il am m-au facut sa iau aceasta decizie, in urma unei perioade bune de timp, n-a fost asa, peste noapte.

In ce anume va regasiti sau ce anume va atrage cel mai mult din crezul pe care il promoveaza social-democratii?

In primul rand, egalitatea de sanse si echitatea (...), dar ceea ce vreau eu sa promovez impreuna cu PSD nu este nimic altceva decat egalitatea de sanse mai ales a artistilor, a valorilor cu adevarat valori din Romania si sa existe o scara a valorilor asa cum trebuie, din punct de vedere intelectual.

Cum va propuneti sa promovati aceste lucruri? Va ganditi la o functie mai sus decat simplu membru de partid?

Aceasta evolutie si aceste atributii... Timpul isi va spune cuvantul. Eu nu sunt un oportunist de functii. Eu cred in aceste lucruri si asta timpul va decide. Clar este ca, prin muzica si prin ceea ce fac la nivel international, sa duc mai departe impreuna cu familia social-democrata. Deocamdata eu sunt membru.

Cu lideri PSD - presedintele, vicepresedinti - ati discutat?

Da, cunosc foarte bine fenomenul si implicit pe dl senator Savu, inclusiv primarul Ploiestiului, Iulian Badescu. Am beneficiat si de o sustinere in primul rand interumana, ceea ce este mult mai important decat numai cea politica. Cred ca exista o alchimie in primul rand interumana, care ne leaga. Putem face chestii benefice in favoarea societatii romanesti si pe partea de cultura.

Cu presedintele PSD Prahova, Mircea Cosma, ati vorbit?

Nu, ne cunoastem nu personal, ne cunoastem dupa nume. Eu sunt un artist si muzica mea este ascultata indiferent de culoarea politica. Deci nu asta e problema. N-am avut inca o intalnire cu dl Cosma, dar tot ce este posibil.

Au fost si alte formatiuni care sa va propuna intrarea in partid sau cu care sa vorbiti?

Nu neaparat mi s-a propus, dar asta a fost o alegere strict personala si care nu a depins de nimeni sau de vreo autosugestie. A fost o chestie personala in care eu cred si in valorile pe care le promoveaza PSD.

M-am regasit in ceea ce ei promoveaza si mai ales in echipa cel putin locala, si la nivel national. (...) Sunt membru acum al PSD, eu am cantat pentru foarte multa lume care poate sa fi fost din vreo alta grupare, dar asta nu are nicio legatura. (...) Eu promovez in primul rand cultura la un anumit nivel si muzica pe care o fac si ceea ce fac.

Eu merg cu pasi marunti si merg pe principiul 'Carpe diem!'. Si aceste principii m-au stimulat si sa ader la PSD. Nu m-am gandit la niciun rol sau functie, nu la asta imi sta capul acum.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Cezar Ouatu PSD Prahova, #Cezar Ouatu intrat politica, #Cezar Ouatu politica PSD, #Cezar Ouatu crez PSD, #Cezar Ouatu obiective politica , #stiri PSD