Ziare.com

PSD a chemat la negocieri sindicatele

Luni, 13 Septembrie 2010, ora 17:54

   

PSD a chemat la negocieri sindicatele
Conducerea PSD a discutat luni cu lideri ai principalelor confederatii sindicale pe marginea prioritatilor legislative din cadrul sesiunii parlamentare de toamna.

La intalnirea cu liderii PSD au venit presedintele Blocul National Sindical, Dumitru Costin, vicepresedintele Cartel Alfa, Teodor Paraschiv, si liderul CNSLR Fratia, Marius Petcu.

Protest in Bucuresti: 20.000 de oameni ies in strada pe 22 septembrie

Liderul Blocului National Sindical, Dumitru Costin (foto), a declarat, inainte de inceperea discutiilor, ca a venit la intalnirea cu conducerea PSD cu o agenda care va fi prezentata social-democratilor, dar si altor partide care vor fi interesate de astfel de discutii.

"Incercam sa stabilim niste mecanisme de lucru pentru perioada imediat urmatoare, nu de altceva, dar o sa fie o toamna extrem de incarcata, cel putin in ceea ce priveste initiative legislative, acte normative, legi care urmeaza sa fie aprobate - legea pensiilor, salarizarea in domeniul bugetar, modificarea inspectiei muncii, (...) dar si alte modificari legislative pe care noi le sustinem. Vrem sa ne stabilim niste mecanisme de lucru. Daca nu avem audienta pe zona guvernamentala, (...) atat timp cat nu reusesti cu un milion de argumente economice, juridice, sa-i convingi ( pe guvernanti - n.r.) (...) incerci pe calea aceasta, prin stabilirea unor mecanisme de lucru cu cei din comisiile parlamentare, ca sa scoatem niste modificari in actele normative care sa duca la niste legi de calitate", a explicat Costin.

Referindu-se la unele disensiuni intre confederatiile sindicale, el a spus ca cel mai important lucru pentru ca miscarea sindicala sa reuseasca il reprezinta gasirea unor obiective comune, iar pe baza acestora sa se sustina actiuni comune.

"Altminteri, nu putem sa facem actiuni sindicale cand optiunile noastre sunt diferite. (...) In ceea ce ne priveste pe noi din BNS o sa fim solidari cu actiunile sectoriale care vor avea loc, ca e vorba de sanatate, ca e vorba de profesori, ca e vorba de functionari publici, ca e vorba de protestul celor din mediul economic (...) si, in egala masura, suntem pregatiti pentru luna urmatoare, daca dorim sa facem o actiune unitara la nivelul tuturor confederatiilor sindicale, suntem dispusi sa mergem impreuna", a completat Costin.

CNSLR Fratia intra sub aripa protectoare a PSD

La randul sau, vicepresedintele Cartel Alfa, Teodor Paraschiv, a precizat ca sindicalistii au venit la sediul PSD la invitatia formatiunii social-democrate. "Nu negociem cu niciun partid politic, singurul partid politic cu care negociem este cel care se afla la guvernare si pe care punem presiune. Aici am venit pentru ca am fost invitati la o discutie", a explicat el.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 854 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Iliescu vine si el , sau el imparte verighete ? PSD sunt fostii militieni si sindicalistii , fostii turnatori , asa ca negocierile vor fi simple ( daca astea mai pot fi numite - negocieri - )

------------

 

 

Ei , ce discutii ...! ...Un paharel de coniac , o sampanie si se fac membrii de partid in staf-ul PSD , asa cum a fost cu liderii de sindicat si FSN - ul dupa 1990 .

.

 

 

ce negocieri?

Ce negocieri? Ce sa negocieze cu mincinosii portocalii? Aici e nevoie de organizare, obiective, misiuni si responsabilitati, nu de negocieri : cine arunca cu pietre, cine blocheaza intrarile si iesirile, cine-i aresteaza pe baselu si umil boc, cine formeaza noul guvern, cine confisca averile mogulilor, etc., etc. Fapte, nu vorbe si parlamentari, stimabililor !

 

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor