Congres PSD, pe 19 si 20 aprilie

Luni, 11 Februarie 2013, ora 16:53
1674 citiri
Congres PSD, pe 19 si 20 aprilie
Foto: Arhiva

Congresul Partidului Social Democrat va avea loc timp de doua zile, pe 19 si 20 aprilie, a decis luni Biroul Permanent National al formatiunii.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca pe 19 aprilie vor fi dezbateri pe ateliere, pe fiecare domeniu de activitate, acestea fiind urmate de reuniunea Consiliului National.

"Ramane sa stabilim in aceasta saptamana daca vom incepe Congresul de vineri seara (19 aprilie - n.red.) si vom continua sambata (20 aprilie - n. red.) sau vom face doar dezbateri si Consiliu National si sambata sa fie doar congresul. Vom aproba la Congresul PSD si modificari la Statut. S-a stabilit ca pana luni dimineata sa avem o propunere pentru componenta Comisiei de modificare a statutului. De asemenea, in aceste zile vom stabili comitetul de organizare a congresului", a detaliat Liviu Dragnea, la sediul central al PSD.

Secretarul general al PSD a mai spus ca va trimite, marti si miercuri, norma de reprezentare pentru fiecare judet, in functie de prevederile actualului Statut, pe care a calificat-o ca fiind o formula complicata, dar destul de riguroasa.

"De asemenea, vom stabili un grup de lucru care sa defineasca regulamentul, procedurile prin care sa fie alesi vicepresedintii, pentru ca vom avea un numar de vicepresedinti, respectiv opt, care sa fie alesi pentru fiecare regiune - si intentia noastra este ca un vicepresedinte care candideaza pe o regiune de dezvoltare actuala sa fie votat numai de reprezentantii din acea regiune, sa nu fie votat si de celelalte regiuni - iar sapte sau opt vicepresedinti pe domenii de activitate. Votul va fi in Congres, vom face un grup de lucru care sa stabileasca aceste proceduri - daca va fi votul chiar in timpul congresului si vor primi buletine de vot fiecare regiune pentru candidatul respectiv, se va face cu o seara inainte. Astea sunt chestiuni de detaliu", a precizat Dragnea.

In ceea ce priveste functia de presedinte executiv al PSD, potrivit lui Dragnea, varianta infiintarii acesteia "capata tot mai mult contur".

"Deocamdata n-a cazut din picioare. Comisia care va lucra la modificarea Statutului va avea si acest subiect de analizat. Este o varianta care capata din ce in ce mai mult contur. Acum exista la nivelul fiecarei organizatii judetene posibilitatea sa aleaga sau nu posiblitatea functii de prim-vicepresedinte si s-ar putea sa ajungem la concluzia pentru coerenta sa se mearga si in judete cu aceasta optiune si probabil functia de secretar general sa fie aleasa de Biroul Permanent National la propunerea presedintelui, un fel de functie numita cu atributii mai restranse", a afirmat secretarul general al PSD.

Liviu Dragnea a spus ca modificarile la Statutul PSD nu sunt foarte multe, acesta fiind modificat in cadrul Congresului PSD din 2010 in urma unei ample dezbateri. El a adaugat ca a solicitat deja tuturor organizatiilor judetene ca, in aceasta perioada, in care vor fi adunari generale, fiecare membru PSD sa transmita filialei din care face parte o propunere care, in viziunea lui, poate aduce beneficii partidului atat ca organizare, cat si ca atitudine.

Intrebat daca va exista regula conform careia un om care face parte din BPN al PSD sa nu cumuleze mai multe functii, Liviu Dragnea a negat.

In schimb, el a aratat ca nu se va renunta la regula potrivit careia un presedinte de organizatie judeteana poate fi si membru in BPN al PSD. "Asta mi se pare un lucru in regula si nu vreau sa renuntam la asta, pentru ca da foarte multa stabilitate partidului", a argumentat secretarul general al PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#congres PSD aprilie, #PSD organizeaza Congres , #stiri PSD