Consiliul National al PSD - vezi cele mai importante declaratii

Vineri, 21 Octombrie 2011, ora 20:55
1844 citiri
Consiliul National al PSD - vezi cele mai importante declaratii
Foto: Arhiva

Lucrarile Consiliului National al PSD au inceput, vineri, in prezenta a peste 800 de membri.

La lucrari participa si presedintele CRU al UDMR Biro Rozalia, dar si fostul presedinte al Senatului, Oliviu Gherman, potrivit Newsin.

La eveniment sunt prezenti 832 membri, peste 600 invitati dintre primari de muncipii si comune, membri ai Departamentelor PSD. De asemenea, participa si oameni de stiinta, arta si cultura, academicieni, reprezentanti ai sindicatelor, patronatelor, organizatiilor nonguvernamentale, mass-media centrala si locala.

Ziare.com v-a prezentat mai jos cele mai importante declaratii facute la in cadrul CN al PSD:

- Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat ca daca actuala Putere va impune comasarea alegerilor, reorganizarea administrativa, votul prin corespondenta sau schimbarea modului de vot, PSD va trebui sa mearga pana la retragerea din Parlament.

De asemenea, Iliescu a acuzat PDL ca jefuieste statul, in timp ce DNA mai acuza cate "un Motoc de mana a treia", pe post de "calmant social", care apoi este avansat ca rasplata in randurile democrat-liberalilor.

- Mircea Geoana, care a intrat recent intr-un schimb de replici cu liderii PSD, nu a fost prezent vineri in prezidiu, alaturi de ceilalti lideri marcanti ai PSD. Presedintele Senatului nu a fost vazut nici in sala, in schimb a postat pe blog un document trimis lui Adrian Nastase.

- Liderul PSD Constanta Radu Mazare a explicat ca nu participa vineri la lucrarile Consiliului National al partidului, care se desfasoara la Palatul Parlamentului, pentru ca ... a avut un picotrial, alaturi de inca patru fete, pentru revista Playboy.

- Vicepresedintele PSD Marian Oprisan a afirmat ca scopul reorganizarii administrativ-teritoriale este impunerea, prin hotarari de Guvern, a unei "hoarde portocalii" la conducerea noilor regiuni, pentru a pune presiune pe alesii locali ai USL sa dezerteze.

"In iunie 2012 mandatele alesilor locali inceteaza, dar dupa incetarea lor, pana in noiembrie, vine Guvernul Boc, isi asuma raspunderea pe reimpartirea administrativ-teritoriala a tarii, creaza noi entitati administrative in fruntea carora interimari prin hotarari de guvern vor numi o hoarda de portocalii", a declarat Oprisan.

- Presedintele Senatului Mircea Geoana a sustinut ca ce a declarat intr-un interviu despre "rautatea" lui Ion Iliescu si despre nepotrivirea lui Miron Mitrea ca sef de campanie pe Bucuresti n-au fost critici, ci constatari. "N-a fost o critica, a fost o constatare", a spus pesedistul.

- Europarlamentarul Daciana Sarbu a declarat, intr-o interventie la Realitatea Tv, ca schimbul de replici taioase dintre Mircea Geoana si Ion Iliescu nu au reusit sa strice lucrarile Consiliului.

"Am avut un CN in premiera pana acum pe scena politica, in care chiar am discutat subiecte importante pentru viitor. N-au fost doar membri de partid si am schimbat idei foarte interesante", a afirmat Daciana Sarbu.

- Vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita a sutinut ca cei care au alte interese decat cele de partid trebuie izolati. El a criticat "atacurile incorecte" care nu fac bine partidului, de la care oamenii asteapta sa-si rezolve problemele in interior.

UDMR a trimis un reprezentant la CN al PSD

"Trebuie sa invingem pana la capat, in trecut am invins, dar nu pana la capat, este timpul sa invingem pana la capat, dar pentru acest lucru este nevoie de cateva chestiuni, sa devenim ceea ce poate sa devina PSD, o echipa unita. Am facut apel la acest lucru de mai multe ori, de foarte multe ori (...) acele atacuri de multe ori incorecte nu fac bine partidului, oamenii vor de la PSD unitate, vor ca daca avem ceva de discutat sa fie aici, intre noi, dar mai departe sa fim solidari si uniti.

Daca nu suntem noi uniti, daca nu suntem noi solidari cu noi insine, cum o sa fim cu ei mai tarziu... Trebuie sa incepem de aici incolo noi ca partid sa-i izolam pe cei care au alte atitudini si alte intererse", a sustinut Nichita.

- Biro Rozalia, presedintele Consiliului Reprezentantilor Unionali al UDMR , le-a transmis, vineri, un mesaj de prietenie social-democratilor, multumindu-le pentru parteneriatul politic din ultimii ani.

"Dati-mi voi sa prezint mesajul de prietenie al UDMR, al formatiunii politice care de 20 de ani care reprezinta interesele minoritatii maghiare din Romania", s-a adresat Biro pesedistilor prezenti la Consiliul National al partidului.

- Vicepresedintele PSD Valeriu Zgonea a propus Consiliului National al partidului sa stabileasca organizarea unui mars in Capitala la care sa participe toti alesii locali ai PSD, care sa protesteze fata de modul in care Guvernul a impartit bani doar localitatilor cu primari PDL.

CN al PSD: Discursuri tinute de Oprescu si Antonescu si ateliere cu jurnalisti

"Pe de o parte sunt ei, care se ingrasa din cascavalul puterii, pe de alta noi, care trebuie sa strangem cureaua in opozitie. Desi avem peste 60% primarii, PDL a luat peste jumatate din bani. Au impartit Romania in doua ca sa poata fura mai mult, sa ne slabeasca pe noi mai tare (...) ca sa poata distruge increderea oamenilor in primarii nostri", a mai spus social-democratul.

- La CN al PSD participa si presedintele CRU al UDMR Biro Rozalia, dar si fostul presedinte al Senatului, Oliviu Gherman.

- Au inceput lucrarile Consiliul National al social-democratilor.

Cea de-a doua parte a lucrarilor Consiliului National va debuta sambata, incepand cu ora 10.00, cand vor lua cuvantul invitatii la manifestarea social-democrata, anume Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, si Crin Antonescu, presedintele PNL si copresedinte al USL.

Tot sambata, secretarul general al PSD Liviu Dragnea va prezenta raportul de activitate al Secretariatului general al partidului, iar Adrian Nastase va p rezenta raportului de activitate al Consiliului National.

Reuniunea Consiliului National al PSD se va incheia cu un discurs al presedintelui social-democrat, Victor Ponta.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#consiliu national PSD, #declaratii CN PSD , #stiri PSD