Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Cum vrea Guvernul sa dea bonus de 100 de milioane de euro anual pentru constructia autostrazii Bucuresti-Brasov

Sambata, 01 Septembrie 2018, ora 18:50
3435 citiri
Cum vrea Guvernul sa dea bonus de 100 de milioane de euro anual pentru constructia autostrazii Bucuresti-Brasov
Foto: Arhiva Hepta.ro

Un document discutat sambata in sedinta PSD de la Neptun arata ca realizarea autostrazii Bucuresti-Brasov este certa, iar termenul de executie este de patru ani. In cazul intarzierilor, contructorul va fi amendat cu 100 de milioane de euro pe an.

Iata cum arata referirile la viitoarea autostrada Bucuresti-Brasov din planul tiparit de actiuni discutat de membrii PSD in cadrul CEx, la Neptun:

"Operare Bucuresti-Ploiesti. Constructie + operare Ploiesti-Brasov. Termen de executie 4 ani. 100 mil. euro bonus pentru fiecare an de receptie a lucrarii in avans. 100 mil. euro penalitati pentru fiecare an de intarziere. Conexiunea capitalei cu Transilvania prin traversarea Carpatilor. Locuri de munca atat pe durata lucrarilor de executie, cat si dupa intrarea in operare. Eficientizarea traficului, reducerea poluarii, reducerea consumului de combustibil, reducerea timpului, cresterea sigurantei in transportul de calatori si marfuri. Cresterea numarului de turisti si a investitiilor".

Autostrada spre munte a fost promisa, dupa 1990, de catre toate guvernele. Pana acum nu s-a realizat. Anul trecut, Cabinetul Tudose obtinuse sprijinul Bancii Mondiale pentru proiectarea soselei, dar Guvernul Dancila a renuntat la colaborarea cu institutia financiara internationala. In schimb, a preferat sa incerce pentru a patra oara sa realizeze proiectul in parteneriat public-privat.

Tot in planul de actiuni al PSD s-a discutat pe 1 septembrie la Neptun figureaza si o autostrada care sa faciliteze deplasarea de la Bucuresti spre Bulgaria, numita "a Sudului".

"Autostrada Sudului (550 km), asigura conexiunea intre Bucuresti si granitele de sud cu Bulgaria (prin trecerea peste podul de la Calafat), respectiv Serbia, prin Drobeta Turnu Severin si vestul Europei, prin Lugoj, traversand zona istorica a Olteniei. Racordarea la reteaua de drumuri si zone cu potential economic inca nevalorificat. Tranzitarea de zone turistice precum Defileul Dunarii si Parcul National Domogled din Muntii Cernei, precum si de zone de interes balnear.

Eficientizarea traficului, reducerea poluarii, reducerea consumului de combustibil, reducerea timpului petrecut in trafic, cresterea sigurantei in transportul de calatori si marfuri Locuri de munca atat pe durata lucrarilor de executie, cat si dupa intrarea in operare. Cresterea numarului de turisti si a investitiilor. Se creeaza cea mai scurta cale de transport rutier si naval intre Asia si Europa de Vest", se arata in document, la capitolul Infrastructura.

Si tot in acest capitol este prevazuta si realizarea Aeroportului Bucuresti Sud, cu cel putin doua terminale, atat pentru pasageri, cat si pentru marfuri. Aeroportul ar urma sa aiba o suprafata de minim 400 ha.

Mii de soferi ar putea plati, in curand, o noua taxa. Banii ar urma sa fie folositi la constructia autostrazii Ploiesti-Brasov

Iata si ce s-a mai discutat la intalnirea PSD de la Neptun:

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#autostrazi PSD CEx Neptun, #aeroport PSD CEx Neptun, #documente autostrazi aeroport PSD Neptun , #stiri PSD
Comentarii