D.I. Popescu: PSD ar trebui sa o nominalizeze pe Colette Avital pentru prezidentiale

Autor: Ana Ilie
Sambata, 22 Mai 2010, ora 16:39
3354 citiri
D.I. Popescu: PSD ar trebui sa o nominalizeze pe Colette Avital pentru prezidentiale

Dan Ioan Popescu vine cu o propunere inedita pentru viitorul candidat prezidential inaintat de PSD - Colette Avital, diplomat si politician israelian, nascuta in Romania.

"Ideea unui premier cu sange de neamt, sustinut de trei partide importante, ma refer la Klaus Iohannis si la PSD, PNL si UDMR a fost una dintre gaselnitele politice de valoare ale anului trecut, zic eu, si au zis-o si mai toate sondajele facute in acea perioada", isi incepe pledoaria politicianul pe propriul blog.

"Ma intreb de ce nu am largi, putin, cadrul discutiei, luand in calcul un candidat prezidential tip Klaus Iohannis, adica unul "de import", pentru alegerile din 2014? O idee care ar trebui sa procupe mai ales PSD, partid unde nu prea se intrevede la orizont, deocamdata, nicio candidatura cu greutate", continua fostul lider pesedist.

"Cred ca o varianta interesanta - si despre care am auzit ca s-ar mai fi discutat in anumite cercuri, la un moment dat - ar fi Colette Avital, romanca nascuta la Bucuresti care a ajuns parlamentar de stanga in Israel si a candidat, chiar, la sefia acestui stat, acum vreo trei ani", sustine Popescu.

El crede ca "doamna Colette ar putea fi o Margaret Thatcher a Romaniei, o mana de fier intr-o manusa de catifea, iar experienta sa este in afara oricarei contestari".

Dan Ioan Popescu ii face politicianului isarelian si o scurta biografie, amintind ca "s-a nascut la Bucuresti, in 1940, unul dintre bunicii sai fiind lider al comunitatii evreiesti, iar altul patron al unei mari fabrici. In 1950, anchetele Securitatii au fortat-o sa emigreze in Israel, dupa ce a facut studiile in scoli romanesti. A urmat in Israel inalte scoli politice, a pornit de jos, a invatat sase limbi straine - desigur ca vorbeste perfect romaneste - si si-a cladit o cariera diplomatica de prestigiu, pas cu pas".

"Nu stiu daca doamna Avital ar fi interesata de o candidatura in tara sa natala, asta ar depinde de forta de convingere a partidelor de la noi", recunoaste politicianul.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#colette avital, #colette avital candidat psd presedintie, #Dan Ioan Popescu PSD , #stiri PSD
Comentarii
Poza Iogica
Iogica
rank 5
asta imi aminteste sa readuc in atentia dvs, stimati colegi, un link. cititi aici, sa vedem, cine mai urla ca PSD NU A VANDUT TARA EVREILOR. ?