Daciana Sarbu la Tv Ziare.com: Nu sunt de acord cu taxa fast food

Marti, 16 Februarie 2010, ora 17:07
3130 citiri
Daciana Sarbu la Tv Ziare.com: Nu sunt de acord cu taxa fast food

Pentru ca isi doreste ca fetita ei Irina, de 2 ani, sa aiba un stil de viata sanatos europarlamentarul PSD, Daciana Sarbu, a spus marti la televiziunea Ziare.com ca lupta pentru introducerea educatiei ecologice in scoli, pentru promovarea alimentatiei sanatoase si impotriva proiectului Rosia Montana.

"Nu sunt de acord cu taxa fast food deoarece nu asa se face educatie nutritionala si este evident ca se doresc doar niste bani in plus la bugetul de stat. E ca si cum ai vrea sa reduci poluarea interzicandu-le oamenilor sa mearga cu masinile. Ar fi mai bine sa verifice calitatea produselor. Sper ca prin etichetarea produselor sa rezolvam o mare parte din aceste probleme.

Urmareste AICI inregistrarea emisiunii cu Daciana Sarbu.

Etichetarea va spune ce contin produsele, ce inseamna pentru organism daca le mananci si ce cantitati trebuie sa consumi. Eu incerc sa promovez ideea de educatie nutritionala, mai ales in scoli, astfel incat copiii sa inteleaga ce inseamna sa mananci sanatos", a declarat europarlamentarul PSD.

Daciana Sarbu mai spune ca in Romania mai exista si problema reclamelor mincinoase, pentru ca populatia se lasa pacalita si consuma alimente fara sa stie ca sunt daunatoare.

"Daca lasam sa fie data orice fel de reclama, copiii si parintii pot fi tentanti. De exemplu nu se spune ca iaurtul cu fructe are zahar care este foarte daunator. Ca europarlamentar am facut niste pasi pentru promovarea alimentatiei sanatoase, am intrebat comisia de sanatate daca are o strategie pentru un astfel de proiect, daca exista bani, iar daca nu, Uniunea Europeana vrea sa investeasca bani in promovarea educatiei nutritionale si in cursuri dedicate parintilor, profesorilor si copiilor", a mai precizat social democrata.

Daciana Sarbu a anuntat ca in luna aprilie, producatorii de branza din Romania vor avea o expozitie la Bruxelles, iar invitatul de onoare va fi comisarul UE pentru agricultura, Dacian Ciolos.

"Sper si cred ca voi reusi sa merg mai departe fara sa ma abat de la principiile mele. Voi colabora cu Dacian Ciolos si este invitatul de onoare al evenimentului cu producatorii de branza din Romania. Dupa audierea lui Dacian Ciolos am avut un sentiment de mandrie, desi am fost putin sceptica la inceput", a mai spus aceasta.

Romania are avantajul de a mai putea face agricultura biologica

Daciana Sarbu a mai spus ca, din fericire, in Romania inca se poate face agricultura biologica pentru ca avem terenuri necontaminate. Dar in acelasi timp intervine problema costurilor.

"Avem marele avantaj de a face agricultura bio deoarece avem inca terenuri necontaminate. Din pacate costurile sunt foarte mari si nu exista piata de desfacere. Cam tot ce se face bio in Romania se exporta. Statul nu incurajeaza acest domeniu si sper ca nu este ceva intentionat", a mai precizat europarlamentarul PSD.

Daciana Sarbu a reamintit ca promoveaza de asemenea si introducerea in clasele primare si in scoli a fructelor, pe langa corn si lapte, si de preferinta aceste sa fie productie romaneasca.

"Ar fi foarte important ca macar parintii sa stie, ca din putinul pe care il au, ce inseamna sa iti hranesti copilul sanatos. Eu vorbesc aici de niste principii de baza pe care fiecare dintre noi trebuie sa le avem atunci cand pornim sa punem bazele unei alimentatii sanatoase. Generatia pe care o formam acum in scoli va fi generatia care va avea grija de noi in viitor. Sper ca copilul meu sa invete la scoala lucruri care sa ii foloseasca in viata", a mai spus aceasta.

Daciana Sarbu a mai spus marti la televiziunea Ziare.com ca romanii din Italia inca au probleme si ea incearca de fiecare data sa rezolve problemele daca i se solicita ajutorul.

Europarlamentarul PSD a vorbit si din punctul de vedere al mamei si a marturisit ca o duce pe Irina, fetita ei de doi ani, la sat ca sa vada animale nu la gradina zoologica pentru ca nu este de acord cu ce se intampla acolo.

Ca femeie politician Daciana Sarbu spune ca ar promova mai multe femei deoarece au mai multa diplomatie si mai mult bun simt.

"As face ca politica sa fie mult mai aplicata, sa fie pana la urma o meserie si fiecare sa isi faca treaba pe bucata pe care o stie cel mai bine. Mi-as dori o Romanie in care sa respiram un aer curat, sa putem sa mancam sanatos. Mi-as mai dori o Romanie in care Irina sa invete in scoli in care sa aiba ce invata, sa fie in siguranta si o Romanie in care oamenii sa fie mult mai calmi si sa se respecte", a mai spus europarmentarul PSD.

Il sustin pe Victor pentru sefia PSD

Daciana Sarbu a declarat marti ca il sustine pe sotul ei, Victor Ponta, in cursa pentru sefia PSD, mai mult chiar vineri seara o sa ii pregateasca ceva sanatoas ca sa aiba forta necesara la Congresul de sambata.

"Candidatura lui Victor nu e de forma, l-am incurajat si cred si sper ca are sanse. Victor este o varianta pentru ca este nevoie de un suflu nou, de o alternativa si cred ca oamenii isi doresc asta si sa aiba un viitor. O sa ii gatesc cu o seara inainte ceva care sa ii dea putere la Congres, dar o sa fie putina carne si mai multe legume", a mai spus europarlamentarul PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Daciana Sarbu educatie nutritionala, #promova alimentatie sanatoasa Romania , #stiri PSD