Dancila s-a intalnit cu Tariceanu de dimineata si a decis sa mai faca un CEx PSD diseara

Luni, 26 August 2019, ora 12:07
5949 citiri
Dancila s-a intalnit cu Tariceanu de dimineata si a decis sa mai faca un CEx PSD diseara
Foto: Arhiva Ziare.com

Social-democratii au decis sa convoace in aceasta dupa-amiaza Comitetul Executiv National. Sedinta va avea loc in conditiile in care liderii PSD s-au intrunit in CEx vineri, iar apoi in congres sambata.

Noua sedinta a Comitetului Executiv National va incepe la ora 17:00 si se va desfasura la sediul PSD din bd Kiseleff, conform Digi24.

Sedinta CEx de luni a fost anuntata in timpul sedintei coalitiei de guvernare, care a inceput la ora 10:00. Premierul Viorica Dancila i-a anuntat pe social-democrati prin SMS de sedinta, asa ca ramane de vazut cati lideri din teritoriu vor reusi sa ajunga la Guvern asa din scurt.

Sedinta coalitiei de guvernare a avut loc in contextul in care, potrivit unor informatii, ALDE vrea sa iasa de la guvernare si sa formeze o alianta cu ProRomania, partidul fostului premier Victor Ponta.

De altfel, surse politice citate de Mediafax au informat ca negocierile dintre Tariceanu si Dancila au esuat, intrucat premierul nu a venit cu o propunere de restructurare a Guvernului sau cu un nou program de guvernare, asa cum a cerut ALDE.

Sursele citate spun ca ALDE a reprosat PSD ca in continuare gireaza un buget nerealist, programul de guvernare se bazeaza pe lucruri care nu pot fi facute, iar restructurarea ceruta, implicit reducerea secretarilor de stat, nu este realizata.

ALDE va decide in sedinta Biroului Politc Central de luni, de la ora 16:00, daca face alianta cu ProRomania. Avand in vedere ca niciuna dintre cerintele ALDE nu a fost respectata, nu este exclus ca decizia sa fie iesirea de la guvernare.

Totodata, presedintele Senatului ar fi decis retragerea din cursa pentru prezidentiale, iar anuntul va fi facut in sedinta de la ora 16.00. Tariceanu si-a anuntat colegii de intentia sa, iar un anunt oficial va fi facut in sedinta de luni.

Presedintele tinerilor din ALDE, Claudiu Catana, a anuntat, luni, ca va vota pentru iesirea ALDE de la guvernare si pentru alianta cu Pro Romania. El a adaugat ca nu mai vrea sa ramana captiv intr-o guvernare PSD "fara cap", relateaza Mediafax.

ALDE + ProRomania?

Calin Popescu Tariceanu a anuntat, la inceputul lunii august, ca partidul sau a discutat despre o posibila alianta cu ProRomania.

Iata mai multe detalii:

Duminica, Mircea Diaconu - de profesie actor, fost ministru al Culturii si fost europarlamentar - si-a anuntat candidatura ca independent la alegerile prezidentiale din acest an.

Luni, acesta a confirmat ca a fost chemat la discutii cu ALDE si ProRomania pentru o eventuala sustinere la alegerile prezidentiale din toamna.

Si vineri a fost CEx

Social-democratii s-au reunit si vineri intr-o sedinta a Comitetului Executiv National al partidului, unde agenda discutiilor a inclus, printre altele, remanierea Guvernului.

CEx al PSD a decis nominalizarea lui Mihai Fifor la Ministerul de Interne, iar senatorul PSD de Arges Serban Valeca a fost propus ca ministru al Educatiei Nationale.

Surpriza sedintei a fost insa schimbarea conducerii Ministerului Justitiei. Ana Birchall a fost remaniata din functia de ministru, iar in locul ei a fost propusa Dana Girbovan, presedintele Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania.

Premierul Viorica Dancila a declarat dupa CEx-ul de vineri ca luni va trimite toate propunerile la Cotroceni, asa ca ramane de vazut ce decizie va lua presedintele Klaus Iohannis.

Vezi si:

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#CEx PSD luni, #CEx PSD 26 august, #CEx PSD Dancila , #stiri PSD