Dragnea a chemat liderii din teritoriu in sedinta de urgenta. Ar discuta despre marele miting PSD si conflictul Firea-Tudose

Duminica, 03 Decembrie 2017, ora 18:14
7964 citiri
Dragnea a chemat liderii din teritoriu in sedinta de urgenta. Ar discuta despre marele miting PSD si conflictul Firea-Tudose
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, i-a convocat, duminica seara, la sediul central al partidului, pe unii dintre liderii organizatiilor judetene pentru o sedinta informala.

"Este o sedinta informala, nu este o sedinta a Comitetului Executtiv", au precizat pentru Mediafax surse social democrate.

Potrivit acestora, la discutiile de la sediul central al PSD participa, pe langa Liviu Dragnea, Florin Iordache, Paul Stanescu, Ionel Arsene si Codrin Stefanescu.

Printre temele care ar putea fi abordate de liderii social-democrati se numara organizarea mitingului de la Craiova pe 9 decembrie, dar si conflictul dintre premierul Mihai Tudose si primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus, sambata, ca premierul Mihai Tudose a ales o maniera incorecta si necolegiala de a o "admonesta public" pentru organizarea Targului de Craciun din Piata Victoriei, ea precizand ca s-ar fi asteptat sa ii spuna aceste lucruri telefonic sau la o intalnire.

"Domnul prim-ministru a gasit o maniera incorecta, consider eu, si necolegiala, de a ma admonesta public pentru o decizie care a fost luata de institutiile din subordinea Primariei. Ma asteptam, daca avea ceva de comunicat si o opinie, colegial, sa-mi dea un telefon sau sa solicite o intalnire. Sper ca din acest moment domnul prim-ministru sa inteleaga faptul ca o maniera colegiala si corecta de comunicare cu noi, colegii sai - inca colegii sai - trebuie sa fie una directa, nu cu apropouri, insinuari prin presa", a spus Firea, sambata, la Antena 3.

Precizarea a fost facuta dupa ce premierul Mihai Tudose a declarat, joi, ca amplasarea unui Targ de Craciun in Piata Victoriei nu este "cea mai inspirata decizie", afirmand ca si primarul general, Gabriela Firea, va intelege acest lucru.

"Targul de Craciun, apropo ca veni vorba, nu cred ca este cea mai inspirata decizie un targ in mijloc. Am aflat astazi si eu despre acest lucru. In primul rand, spuneti-mi cum ajunge omul acolo ca nu prea sunt treceri de pietoni. Este complicat. Eu cred ca (primarul general, Gabriela Firea-n.r.) isi va da seama ca nu este cea mai inspirata alegere. Mai mult se si interpreteaza, am inteles ca se face targ ca sa nu mai nu mai vina nu stiu cine. Nu, dom'le, sa vina!", a declarat premierul Mihai Tudose.

Primaria Municipiului Bucuresti (PMB) a anuntat ca va organiza intre 5-17 decembrie, in Piata Victoriei, un targ de sarbatori, in conditiile in care legea organizarii adunarilor publice nu permite desfasurarea a doua manifestatii in acelasi loc.

In cursul zilei de sambata, insa, mai multe persoane au protestat in Capitala fata de aceasta decizie a Municipalitatii, reclamand faptul ca Firea vrea sa blocheze mitingurile din Piata Victoriei.

Protestatarii au demontat schelele ridicate, iar in jurul orei 15:00 au aparut camioane in care au inceput sa fie incarcate echipamentele si schelele din Piata. Protestatarii au inceput sa strige "Victorie!".

In jurul orei 16:00, Primaria Capitalei a anuntat oficial ca Targul de Craciun din Piata Victoriei a fost anulat. Intr-un comunicat, Gabriela Firea zice ca e inceputul anarhiei si avertizeaza ca nu va mai tolera abaterea de la litera legii in ce priveste manifestatiile publice.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Chirica susține că a fost trimis în judecată în momentul depunerii candidaturilor intenționat: ”Mă aştept şi la alte mişcări de acest fel”
Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că trimiterea sa în judecată de către procurorii DIICOT în dosarul "Veranda" nu este "o surpriză foarte mare",...
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
#PSD sedinta urgenta , #stiri PSD