Dragnea, despre sondajele gresite si cosmarul USL

Luni, 16 Mai 2011, ora 22:50
6869 citiri
Dragnea, despre sondajele gresite si cosmarul USL
Foto: Romania Libera

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a declarat ca se indoieste de veridicitatea sondajelor de opinie care arata ca USL ar avea doar 53% intentie de vot, dupa ce, in unele anterioare, cifra ajungea la 67%.

El a mai pentru Ziare.com si faptul ca "USL nu va trece prin acest cosmar" al situatiei in care Traian Basescu sa numeasca din nou premierul pe care il doreste, dupa alegerile parlamentare din 2012.

"Daca sondajele astea sunt facute in Romania, cred ca sunt gresite, nu vreau sa spun alte lucruri, nu vreau sa acuz. Noi vedem ce spun oamenii (...) Nu ma ingrijoreaza pentru ca atat de bine au fost lucrate incat scaderea e mult prea mare. Au fost lucrate gresit, probabil. Nu vreau sa fac alte comentarii. Sa scazi cu 14 procente intr-un timp atat de scurt...", a declarat Dragnea, pentru Ziare.com.

Intrebat de faptul ca atat CSOP, cat si CCSB, ultimul institut apartinand familiei lui Dan Voiculescu, dau aceasta cifra, presedintele Consiliului Judetean Teleorman a spus: "Sa fie sanatosi, nu cred in 53%. Noi am avut sondaje 67, 65, 63, in perioada urmatoare o sa facem altele. Noi le avem pe astea in judet (n.r. pentru desemnarea candidatilor USL la alegerile locale), doua luni in care facem sondaje, chestionam, fara Bucuresti, aproape 100.000 de oameni, aproape 24.000 de oameni in judet. La jumatatea lunii iulie vom avea o informatie mult mai aproape de adevar. O asemenea cercetare sociologica iti da informatiile reale".

Dragnea a mai spus ca refuza sa creada ca USL va trece prin "cosmarul" ca Traian Basescu sa dea premierul dupa alegerile din 2012, in conditiile in care Opozitia nu va reusi sa ia 50% din voturi.

"Eu personal nu cred ca se va intampla lucrul asta. Asta nu inseamna ca trebuie sa dormim(...) Nu vom trece prin cosmarul asta".

PD-L are 60% in sondaje

Liviu Dragnea a fost foarte ironic la adresa PD-L si a anuntului liderilor acestui partid, ca s-au relansat in sondajele de opinie.

"Probabil ca PD-L creste ca Greuceanu. Nu cred in astea, pentru ca noi colindam foarte mult prin tara (...) Sigur ca s-a relansat, cu noul presedinte, bineinteles. E o schimbare majora, Emil Boc a fost schimbat cu Boc Emil. S-a relansat. Eu cred ca ei vor avea mai mult, vor avea peste 60%. Ei se intalnesc intre ei si se incurajeaza intre ei. Ei cand vorbesc intre ei sunt foarte curajosi si foarte razboinici. E o problema cand se intalnesc cu oamenii pe strada, atunci e o mica problema. In rest, intre ei sunt foarte buni", a declarat secretarul general al PSD, pentru Ziare.com.

"La fel si la TVR, cand vorbesc ei cu ei, adica dau intrebarile mai intai la moderator si ei isi raspund la intrebari. Sunt foarte buni, foarte curajosi. Repet, problema e cand ies pe strada", a mai adaugat acesta.

Referindu-se la congresul PD-L, Dragnea s-a aratat de parere ca "singurul om interesant de acolo a fost Traian Basescu. A stiut exact ce vrea. A stiut ce vorbeste".

Despre sondajele interne ale USL pentru desemnarea candidatilor la locale, numarul doi din PSD a spus ca se desfasoara in patru etape, nu in toate judetele simultan, si a tinut sa lamureasca situatia contractelor cu institutele de sondare a opiniei publice.

"Pretul se stabileste prin negociere, asa a fost de la inceput. Una din firme s-a gandit ca e bine sa vorbeasca cu cineva de la noi, de la secretariatul general. A dat impresia ca acel contract care continea pretul a venit de la secretariatul general", a spus Dragnea, referindu-se la informatia ajunsa in presa, conform careia una din firme cerea 13.000 de euro, plus TVA, pentru un sondaj.

El a refuzat sa dea numele acelor institute, spunand "nu stiu. Sunt chestiuni care tin de societati comerciale, nu cred ca trebuie sa fie informatii publice".

Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Conspirația „George Soroș”, din nou în România, în plin an electoral. Reacția nervoasă a lui Cioloș, întrebat dacă miliardarul se află în spatele partidului său
Europarlamentarul REPER Dacian Cioloş a declarat la Iaşi, după ce a fost întrebat de un bărbat dacă în spatele partidului din care face parte se află George Soros, că nu s-a întâlnit...
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Guvernul modifică plafoanele la energie, „în favoarea consumatorilor”. Până când se prelungește măsura
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că Guvernul le-a promis românilor că menţinem plafonarea preţurilor la energie şi gaze până în primăvara lui 2025 iar astăzi, în...
#Dragnea sondaje USL, #scadere sondaje USL, #Dragnea cosmar USL , #stiri PSD