Eurodeputat PSD: Noi chiar credem cu sinceritate ca USL poate sa se reactiveze

Vineri, 21 Martie 2014, ora 20:40
1533 citiri
Eurodeputat PSD: Noi chiar credem cu sinceritate ca USL poate sa se reactiveze
Foto: business24.ro

Eurodeputatul PSD Catalin Ivan a declarat, vineri, la Sibiu, ca spera ca romanii care au crezut in proiectul USL sa dea un "semnal" PNL la alegerile europarlamentare, iar liberalii sa revina in Uniune, adaugand ca ar fi posibila o guvernare impreuna chiar si dupa cooptarea UDMR in guvern.

Eurodeputatul PSD Catalin Ivan a declarat, intr-o conferinta de presa, ca este convins ca "majoritatea celor din PNL, cei dezamagiti evident de ruperea USL, vor reusi sa-l opreasca pe Crin Antonescu sa arunce un partid istoric in buzunarul lui Traian Basescu".

"Noi chiar credem cu sinceritate ca USL chiar poate sa se reactiveze, sa functioneze din nou dupa alegerile pentru PE. Avem incredere ca cei de la PNL, nemultumiti de ruperea USL, stim ca nu sunt putini, sa realizeze dupa alegeri ca nu a fost cea mai buna decizie pe care au luat-o si ca USL trebuie sa continue pana in 2016.

Ma astept ca romanii care au crezut in proiectul USL sa dea un semnal important celor care au iesit din Uniune si s-au imbratisat cu Basescu", a spus Catalin Ivan.

"PSD nu a inchis niciodata usa"

El a afirmat ca PSD "nu a inchis nicodata usa" pentru liberali.

Liviu Dragnea: Speram in continuare ca USL se va reface

"Eu sper sa realizeze ca le este mai bine cu noi decat in buzunarul lui Basescu si sa revina in Uniune. Noi nu le-am inchis niciodata usa", a mai spus europarlamentarul PSD.

Intrebat cum ar functiona actuala alianta in cazul in care PNL ar reveni, Ivan a precizat: "Actuala alianta presupune UDMR fata de ce a fost inainte. Ramane si UDMR si intra si PNL pe portofoliile pe care le-au avut. Dar sa ajungem acolo! Deocamdata, vindem pielea ursului din padure daca ne uitam la declaratiile lui Antonescu si Iohannis. Nu numai ca au rupt toate puntile de legatura, dar si o punte cat de mica daca mai ramane, si aceleia ii dau foc".

Intrebat care ar fi semnalul catre PNL, Ivan a spus: "Eu sper ca cei care au votat USL sa realizeze ca nu noi am rupt Uniunea, ca ne-am dorit sa continue si cei care au facut aceasta Uniune sa esueze, chiar si temporar, sa plateasca pretul".

Cand a fost intrebat daca se asteapta ca putini romani sa voteze PNL la europarlamentare, Ivan a raspuns: "Sa speram".

Catalin Ivan a participat, vineri, la Sibiu la o dezbatere pe tema alegerilor europarlamentare.

Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
#Catalin Ivan PSD PNL, #Catalin Ivan PNL USL, #Catalin Ivan reactivare alianta PNL, #Catalin Ivan eurodeputat PSD , #stiri PSD