Firma de paza de la Petrolul-Steaua, sprijinita politic de PSD sau de PDL?

Marti, 01 Noiembrie 2011, ora 17:09
2583 citiri
Firma de paza de la Petrolul-Steaua, sprijinita politic de PSD sau de PDL?
Foto: adevarul.ro

Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Prahova, Mircea Cosma de la PSD, este acuzat de organizatia PDL din acelasi judet ca sprijina politic firma Galant Security, care a asigurat protectia si paza la partida de fotbal Steaua - Petrolul, de la Ploiesti.

Pe de alta parte, Mircea Cosma a declarat, luni, ca Galant Security este o firma agreata de primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, mana dreapta a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase (PDL).

PDL: Galant Security, sprijinita politic de PSD

"Organizatia Prahova a Partidului Democrat Liberal a luat act de afirmatiile presedintelui Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, prin care acesta recunoaste ca societatile care au contract cu institutiile aflate in subordinea Consiliului Judetean au nevoie de "un sprijin politic important".

Potrivit lui Mircea Cosma (http://www.ph-online.ro/actualitate/item/9143-cosma-galant-security-firma-cu-spate-politic), firma Galant Security are contracte de paza cu parcurile industriale din judetul Prahova, societati la care actionar unic este Consiliul Judetean Prahova pe care il conduce.

Singura concluzie pe care o putem trage este ca sustinatorii politici ai firmei Galant Security sunt chiar Mircea Cosma si partidul din care face parte (PSD)", potrivit unui comunicat al PDL Prahova remis, marti, Ziare.com.

Pedelistii sustin ca Mircea Cosma "are, dupa 20 de ani, un moment de sinceritate in care recunoaste ca singura politica pe care o practica PSD in administratia publica este aceea de a incredinta contractele cu statul pe criterii de clientelism politic".

Totodata, PDL Prahova ii cere presedintelui CJ "sa renunte la aceste practici cu care PSD ne-a obisnuit in mod constant si sa ne dezvaluie si alte contracte pe care le-a atribuit prietenilor sai politici".

PSD: Galant Security, sprijinita politic de PDL

Comunicatul de marti al PDL Prahova este o reactie la declaratiile de luni ale presedintelui PSD al CJ Prahova, Mircea Cosma, potrivit caruia firma Galant Security are contracte pentru paza tuturor parcurilor industriale din zona, ceea ce presupune un sprijin politic important.

Cosma sustine ca echipa de fotbal Petrolul a apelat la firma Galant Security pentru ca este una agreata de primarul Ploiestiului, Andrei Volosevici, mana dreapta a presedintelui Camerei Deputatilor, Roberta Anastase (PDL).

"Firma BGS a asigurat securitatea la meciul cu Dinamo, dar s-a renuntat la ea. Pentru un motiv foarte des intalnit in ultimii trei ani in Romania. BGS are mai multe contracte in judet, dar nu a cotizat la partid. Adica la PDL. Pe de alta parte, firma Galant este o firma de casa a primarului Volosevici. Mai mult, nu a existat un contract intre clubul Petrolul si Galant.

Abia la ora 1 noaptea, cand s-a intrunit la prefectura asa-zisa celula de criza, s-a semnat un contract, pentru ca altfel erau probleme mari la clubul Petrolul si mai departe la primarie, pentru ca, se stie, clubul este sustinut de primarie. Totusi, daca exista cineva interesat sa verifice contractele incheiate dintre Galant si oamenii adusi pe stadion, ar putea descoperi surprize mari", a declarat Cosma.

Daca primarul Ploiestiului este considerat mana dreapta a Robertei Anastase, prefectul de Prahova ar fi verisorul presedintei Camerei Deputatilor.

Prefectul a inchis ochii la modul in care au actionat angajatii Galant in timpul incidentului, dar s-a grabit sa ceara demisia sefului Gruparii Mobile de Jandarmi Ploiesti, Stefan Burlacu, pe motiv ca jandarmii au avut o "reactie slaba" in momentul in care lucrurile au degenerat pe stadion.

A.T.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Galant Security meci Ploiesti, #Galant Security sprijinita PSD, #Galant Security clientelism politic , #stiri PSD