Fost consilier PSD trimis in judecata pentru proxenetism si santaj

Marti, 07 Iulie 2009, ora 10:49
2768 citiri
Fost consilier PSD trimis in judecata pentru proxenetism si santaj
Foto: Timisoara Online

Membrii gruparii conduse de fostul consilier local PSD, Lucian Torj, formata din 16 persoane, au fost trimisi in judecata, 12 dintre acestia fiind deja in arest preventiv, iar ceilalti patru fiind cercetati in stare de libertate.

Potrivit procurorului Mircea Andres, coordonatorul DIICOT Timisoara, rechizitoriul a fost finalizat si a fost inaintat Tribunalului Timis. Cei 16 membri ai grupului sunt acuzati de constituire de grup infractional organizat, proxenetism, santaj, tentativa de omor, lipsire de libertate si inselaciune.

Capul retelei, fostul consilier PSD din Biled, Lucian Torj este acuzat si de proxenetism, santaj, trafic de persoane si inselaciune. 21 de parti vatamate au fost citate in proces si peste 40 de martori. Tribunalul Timis va fixa data primei infatisari, inainte urmand sa se ia in discutie masura arestarii preventive a celor 12.

La 18 februarie, sub coordonarea procurorilor DIICOT, in urma unei ample actiuni, au fost retinuti membrii acestui grup infractional organizat, condus de Torj Lucian Marian, fost consilier local PSD, sprijinit de Sorin Flucsa, Sergiu Burcas, Ciprian Gavrila, Dumitru Seclaman, precum si de alti membri, cu rolul de executanti.

Potrivit DIICOT, incepand cu anul 2006, gruparea infractionala organizata, condusa de Torj Lucian Marian si structurata pe nivele de executie, a actionat in special pe teritoriul judetului Timis, activitatea infractionala evoluand treptat de la savarsirea infractiunilor de proxenetism si trafic de persoane la infractiuni de violenta la comanda - santaj, talharii, agresiuni fizice, recuperari de datorii.

In 18 februarie, au fost efectuate 19 perchezitii domiciliare simultane, in timpul carora au fost gasite doua arme cu glont detinute ilegal, doua arme cu gaze detinute ilegal, doua pistoale cu bile detinute ilegal, sabii si bate de base-ball si sume de bani in lei si valuta. Consilierul local Lucian Torj, din localitatea timiseana Biled, a fost exclus din PSD dupa ce a fost retinut de politisti.

Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
#consilier PSD Torj, #Lucian Torj judecata , #stiri PSD