Ziare.com

Fundatia PSD, la mana lui Tariceanu

Vineri, 20 Iunie 2008, ora 12:30

   

Fundatia PSD, la mana lui Tariceanu
Pe agenda sedintei de Guvern de saptamana viitoare se va afla un proiect de hotarare propus de Ministerul Educatiei, care va transforma fundatia PSD in ONG de utilitate publica, pentru a beneficia de sediu gratuit si bani de la buget.

Legea prevede ca un organism neguvernamental nu poate fi declarat de utilitate publica daca are activitate politica. Insa Fundatia Institutul "Ovidiu Sincai", care ii are in conducere pe Adrian Nastase si Adrian Severin, sustine ca nu face politica.

"Avem programe doctrinare adresate intregii clase politice, programe educative, de cercetare stiintifica, organizam seminarii, efectuam sondaje de opinie publica, editam carti, brosuri... Nu mai avem finantare de la PSD de 3-4 ani, fiindca nu mai avem contracte cu partidul. Dar nu vad care e problema: orice partid modern din Occident are in spate un think-tank. E vorba de principii, de promovarea unor valori, in cazul acesta, de valori social-democrate", a declarat, pentru "Gandul", Anne Juganaru, director executiv al FIOS.

Potrivit legii, un ONG de utilitate publica are dreptul de a li se atribui in folosinta gratuita bunuri proprietate publica si dreptul preferential la resurse provenite din bugetul de stat si din bugetele locale.

In prezent, FIOS are sediul pe Kiseleff, intr-o vila RA-APPS. In cazul confirmarii statutului de utilitate publica, sediul ar putea fi donat sau alocat in folosinta gratuita fundatiei.

"Nu ne intereseaza si va asigur ca nu vom avea beneficii materiale. De altfel, o singura fundatie de utilitate publica beneficiaza, in prezent, de finantare de la bugetul de stat, iar asta la presiunea guvernului american. Noi urmarim sa ne intarim reputatia, sa ne putem implica in mai multe proiecte europene", sustine Juganaru.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2021 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
6 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Probabil ca este un simplu capitol...

...al unui proiect mai vast, numit "Noi guvernam la gramada, da' fraierii sa nu vada"! Ca altfel, te apuca rasul! Auzi vorba, fundatzie de interes public, avand in spate pe nimeni altzii decat pe cel mai mare hotz si pe cel mai mare pamblicar din PSD!!
Si, daca documentul e elaborat de Min. Invatzamantului, e ca si aprobat, cred, ca doar provine de la ai nostri, nu?!
Si uite asa, apar probleme cu deficitul bugetar, din cauza carora nu se mai pot mari pensiile sau alocatziile alea ridicole pentru copii!!

 

PSD si PNL aduna bani pt alegerile parlamentare si presidentiale prin aceasta fundatie

cate gainarii sub umbrela Guvernului actual al Romaniei !!!

normalul grotesc politic

Se aduga la fundatia nevestei lui Gioana care ia bani cu multa gratitudine de la buget, pentru inalte activitati medicale si tanzactii transfrontaliere ca iti vin materiale pentru fundatii si se vand la pret bun dincolo adica marsaluiesc prin Romania. Sati linistiti nu trebuie sa se ingrijeasca de medici ca astia pleaca. Poate sa il numeasca doctor si pe gioana.

 

MINCIUNI

Se vrea ..bani dela buget,,. Trebuie desfiintate aceste,,lipitori,,la buget.Guvernul si tara NU ARE NEVOIE DE SERVICIILE ACESTEI FUNDATI SAU ONG. Statul are structurile sale pe domeniul de activitate al acestei fundatii ,nu are nevoie de o DUBLURA cu scopul de a incasa bani dela buget si sedii gratuite. Hati sant inventivi. Niciodata aceasta fundatie beneficiara de fonduri dela buget nu a prezentat o sinteza a avantalelor, practic realizate, prin activitatea ei.

 

Jos cu DICTATORU Basescu!Vrem sa auzim noi dezvaluiri cu furt dispre dansul!

domnu iliescu noi va votam.ca daca nu erati dvs. eram tot cu
ceausescu.va multumim inca odata.ca mine sunt multi moldove
ni din sudul moldovei.jos cu dictatorul basescu.pc si psd e
singurii necomunisti.datorita lor traim mai bine.

 

sa ne ingrijoram?

nu stiu daca sa ma bucur sau nu....ca in ultimea vreme Tariceanu da dovada de multa nebunie...si tot ceea ce face este impotriva liberalilor... vad ca a inceput sa caute sa se alieze cu tot felul de personaje, in loc sa aprecieze adevaratele valori pe care le are pnl-ul

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor