Guvernul PD-L-PSD vrea sa creasca accesul la Internet cu 45%

Marti, 16 Decembrie 2008, ora 19:13
1191 citiri
Guvernul PD-L-PSD vrea sa creasca accesul la Internet cu 45%

Programul de guvernare al Aliantei PD-L-PSD prevede cresterea la 45% a procentului locuintelor cu acces la Internet si cresterea gradului de acces al populatiei la serviciile publice informatizate la un procent de 20%, in perioada 2009 - 2012.

De asemenea, printre obiectivele principale de guvernare se afla si cresterea la 60% a procentului firmelor care utilizeaza Internetul ca principal mijloc de interactiune cu institutiile statului, informeaza NewsIn.

De asemenea, se doreste extinderea numarului de localitati rurale care au acces la retele de comunicatii de banda larga, crearea conditiilor pentru realizarea unui stat functional, modern, performant si interactiv, prin regandirea proceselor si procedurilor asociate actului de guvernare pe baza utilizarii tehnologiei informatiei si comunicatiilor, precum si redefinirea, implementarea si asigurarea mecanismelor de functionare ale Serviciului Universal de acces la mijloacele de comunicare si informare.

Potrivit programului de guvernare, directiile de actiune urmaresc crearea unui cadrul institutional si legal coerent pentru dezvoltarea societatii informationale si infiintarea Ministerului pentru Societatea Informationala, cu rol coordonator si integrator in dezvoltarea acestui tip de societate in Romania.

De asemenea, promovarea experientei si propunerilor romanesti in domeniul reglementarilor in institutiile europene, precum si transferul experientei spre tari ce urmeaza calea integrarii europene si incurajarea demersurilor comune de cooperare in zona sud-est europeana pentru crearea unei piete puternice de Tehnologia Informatiilor si Comunicatiilor se afla printre directiile de actiune ale noului program.

Programul de guvernare cuprinde cooperarea cu alte autoritati pentru introducerea de prevederi referitoare la infrastructura de comunicatii in standardele de urbanism, in autorizarea pentru construire si in alte categorii de standarde, sustinerea neutralitatii tehnologice in dezvoltarea infrastructurii de comunicatii nationale si incurajarea dezvoltarii Internetului de banda larga ca principal suport de transmisie si convergenta precum si realizarea unei platforme informationale nationale care sa puna intr-o corespondenta dinamica si directa informatiile referitoare la cetatenii, firme si proprietati imobiliare.

Programul presupune continuarea si extinderea proiectului "Economia bazata pe cunoastere", finantat de Banca Mondiala prin cresterea numarului de localitati rurale care au acces la reteaua de comunicatii de banda larga, dezvoltarea si asimilarea de standarde, norme si metodologii, precum si dezvoltarea si intretinerea nomenclatoarelor de interes general care sa asigure in mod unitar proiectarea, realizarea, implementarea si operarea serviciilor publice informatizate, prin care se va asigura interoperabilitatea si interactivitatea acestora.

De asemenea, construirea unor "Orase ale Societatii Informationale", ca modele pilot pentru testarea utilizarii TIC in toate activitatile economice, sociale si culturale ale comunitatii prin organizarea unei competitii nationale in vederea obtinerii de fonduri (nationale, europene, locale si private) precum si generalizarea accesului la servicii integrate de voce (cu mobilitate), date si imagini (inclusiv televiziune digitala) pentru cetatenii Romaniei sunt mentionate.

Potrivit noului program de guvernare, este nevoie de realizarea unei platforme nationale pentru informare si actiune, in caz de dezastre, care sa asigure interventia rapida si specializata a autoritatilor de sustinerea dezvoltarii infrastructurii TIC in invatamantul public de toate nivelele si asigurarea sanselor egale la informare pentru toti copiii scolari din Romania precum si sustinerea dezvoltarii si utilizarii de continut informatic dedicat pentru toate materiile de invatamant in cadrul procesului de educatie publica.

Trebuie de asemenea asigurarata infrastructura pentru accesul securizat la informatiile medicale personale pentru serviciile medicale, oriunde si oricand pe teritoriul Romaniei, promovarea pe scara larga a mecanismelor electronice de plata, promovarea interactiunii autoritatilor publice cu cetatenii si mediul de afaceri prin servicii de e-guvernare, si promovarea schimbului electronic de documente, astfel incat acesta sa devina principalul mijloc de transmitere a informatiei in administratia publica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Guvern PDL PSD, #acces internet, #Romania Internet , #stiri PSD