Inca un CEx la PSD: Se rupe coalitia cu ALDE sau primeste si Ponta niste ministri?

Luni, 12 August 2019, ora 08:43
6404 citiri
Inca un CEx la PSD: Se rupe coalitia cu ALDE sau primeste si Ponta niste ministri?
Foto: Arhiva Ziare.com

Liderii PSD din tara se reunesc, luni, intr-o sedinta a Comitetului Executiv al partidului, unde agenda discutiilor include si soarta coalitiei de guvernare, in contextul in care partenerii de la ALDE negociaza cu ProRomania pentru formarea unei noi aliante politice.

Premierul Viorica Dancila i-a convocat, pentru luni, la Parlament, pe liderii social-democrati din tara pentru a discuta despre viitorul coalitiei de guvernare cu ALDE, potrivit unui comunicat de presa transmis luni.

Aceasta sedinta are loc in contextul in care ALDE negociaza cu ProRomania pentru formarea unei noi aliante politice. Potrivit unor surse, in ultimele zile, liderul PSD Viorica Dancila a discutat cu presedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu despre coalitia de guvernare.

Membrii ALDE s-au aratat nemultumiti de rectificarea bugetara facuta de PSD, si anume realocarea unor sume de la ministere considerate prioritare (Educatie, Sanatate si Transporturi) si taierea investitiilor.

Dupa sedinta de guvern de joi, unde a fost prezentat proiectul rectificarii, vicepresedintele ALDE Varujan Vosganian a transmis ca partidul sau asteapta discutiile din coalitie pentru a vedea ce fel de masuri a identificat ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, pentru rezolvarea situatiei.

Proiectul rectificarii este pe ordinea de zi de luni a sedintei Executivului, pentru adoptare.

Reuniunea Comitetului Executiv PSD este programata sa inceapa de la ora 17:00, dupa sedinta de la Palatul Victoria.

De asemenea, Viorica Dancila si Calin Popescu Tariceanu au vorbit despre posibilitatea unei restructurari guvernamentale dorita de ALDE: reducerea numarului de ministere la 19 si alocarea unui numar "considerabil" de portofolii catre o posibila alianta ALDE-Pro Romania.

Un punct important cu care Dancila si Tariceanu nu au fost de acord este ca fiecare partid si-a anuntat propriul candidat la prezidentiale. Ambii lideri si-au exprimat dorinta pentru un candidat comun al coalitiei la scrutinul din toamna.

Victor Ponta s-a intalnit cu Tariceanu pentru a negocia formarea unei aliante. Varujan Vosganian a declarat ca discutiile au vizat crearea unei forte politice de aproape 70 de parlamentari care sa reconfigureze structura Parlamentului. Insa niciuna dintre parti nu a comunicat vreo decizie pana in acest moment.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#CEx PSD 12 august, #coalitie PSD ALDE CEx , #stiri PSD