Ziare.com

IPP: Doua treimi dintre ministrii Cabinetului Boc I au fost transparenti

Joi, 25 Februarie 2010, ora 23:13

   

IPP: Doua treimi dintre ministrii Cabinetului Boc I au fost transparenti
Cinci dintre cei 15 membri ai fostului Guvern PSD-PD-L nu au fost transparenti in privinta intalnirilor cu mediul privat in perioada in care ocupat functii de ministri, iar 10 au oferit detalii privind intalnirile lor de lobby, potrivit unui studiu realizat de IPP, care nu nominalizeaza demnitarii.

Directorul adjunct al Institutului de Politici Publice, Adrian Moraru, a prezentat joi, la o dezbatere privind activitatea de lobby in Romania, concluziile unui studiu realizat in perioada aprilie-mai 2009, in conditiile in care cercetarea nu face referire la numele persoanelor implicate.

Potrivit studiului, 10 dintre ministrii guvernarii PSD-PDL au oferit detalii legate de intalnirile de lobby avute, inclusiv cu ambasadori, iar ceilalti cinci nu au fost transparenti.

"Cinci din cei 15 ministri au spus din start ca aceasta nu este o informatie publica. Zece ne-au dat detaliat lista cu intalnirile pe care le-au avut si am descoperit multe intalniri chiar de lobby, recunoscute acolo. Am gasit si intalniri cu fosti ambasadori in Romania care au adus firme (...). Au fost niste intalniri recunoscute din punctul acesta de vedere", a explicat Moraru.

Pe de alta parte, a spus Moraru, acelasi studiu arata ca membrii Parlamentului au variat de la neacceptarea practicii de lobby la dezbaterea deschisa a subiectului.

"Niciun partid nu poate fi asociat cu un grad mai mare de acceptare a ideii de legiferare a lobby-ului", se mai arata in studiul prezentat de directorul IPP.

Sursa: rNews

Articol citit de 452 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor