Liderul sindicatului medicilor: Greva Sanitas e ilegala si sprijina PSD

Luni, 05 Octombrie 2009, ora 16:44
2134 citiri

Doctorul Dan Peretianu (foto), presedintele Camerei Federative a Medicilor (sindicatul medicilor), considera ca greva generala a Aliantei Bugetarilor este ilegala si anunta ca medicii nu participa la ea oficial decat cel mult prin sprijin local, in anumite situatii.

"Nu stiu de ce se lasa impresia ca atunci cand Sanitas intra in greva, intra in greva si medicii. Federatia Sanitas este o federatie de asistenti medicali, Camera Federativa este sindicatul medicilor. Noi nu am facut demersurile legale pentru a intra in greva, conform legii conflictelor de munca, si nu intelegem sa facem o greva impotriva unei legi, legea trebuie sa fie modificata prin alte mijloace.

De altfel este si ilegal sa intri in greva pentru o lege", a declarat Peretianu la Realitatea FM.

Acesta a mai spus ca sistemul sanitar se confrunta cu numeroase probleme, dar premierul Emil Boc a anuntat ca deocamdata "bani pentru sistemul de sanatate si pentru salarii vor fi".

Liderul Camerei Federative mai spune ca medicii se delimiteaza de greva Federatiei Sanitas, pe care o suspecteaza ca sprijina PSD.

"In ceea ce priveste sistemul de sanatate, pana acum doua saptamani domnul Petcu (n.r. Marius Petcu, liderul Sanitas) era foarte multumit de domnul ministru Bazac si se intalnea cu domnia sa o data pe saptamana sau o data la doua saptamani. (...)

Dat fiind faptul ca traim o perioada foarte tulbure, Camera Federativa nu vrea sa fie amestecata in consideratii in care a fost amestecata Federatia Sanitas despre care se spune ca sprijina politica PSD. Noi nu sprijinim politica nimanui in acest moment", a mai precizat doctorul Peretianu, subliniind ca "medicii din Camera Federativa nu sunt indrituiti sa intre in greva", ci, cel mult, vor sprijini protestul la nivel local.

"Din punct de vedere al doctorilor, doctorii isi vor face activitatea 100%, din punct de vedere al asistentilor, ei sunt obligati sa asigure asistenta o treime", a mai explicat dr. Dan Peretianu.

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#medici greva Sanitas, #greva generala bugetari, #greva alianta bugetarilor , #stiri PSD