Luptele pentru putere din PSD au ajuns la Bruxelles

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 18:46
2378 citiri
Luptele pentru putere din PSD au ajuns la Bruxelles

O parte din eurodeputatii PSD cer schimbarea din functie a liderului de grup, Victor Bostinaru, sustinut de Adrian Severin, pregatindu-se sa o arunce in lupta pe Corina Cretu.

Victor Bostinaru a sugerat ca va demisiona, din cauza reprosurilor aduse, insa, formal, acesta nu si-ar fi depus demisia, potrivit unor surse din delegatia PSD de la Bruxelles.

Lui Bostinaru i s-au reprosat problemele de comunicare si management a grupului.

Tabara lui Adrian Severin, in conflict cu Mircea Geoana, spune ca presedintele in functie al partidului nu vrea pastrarea oamenilor lui Severin in pozitii cheie la PE, dar nici nu ar vrea nici ca postul de lider al delegatiei sa fie ocupat de "cineva apropiat de Ion Iliescu", cum ar fi Corina Cretu.

In aceste conditii, nu ar fi exclus ca Mircea Geoana sa vina cu o varianta proprie, au mai precizat sursele citate.

Sustinerea Corinei Cretu pentru aceasta functie a fost insa confirmata de mai multi eurodeputati, printre care se numara si Rovana Plumb.

"Victor Bostinaru si-a prezentat demisia din functia de lider al delegatiei. Urmeaza sa fie facute alegeri, eu am propus-o pe Corina Cretu, pentru un management politic mai eficient. Au fost mai multe momente in ceea ce priveste comunicarea, ori fara comunicare nu putem sa lucram si ne trebuie si o comunicare inteligenta", a explicat Plumb.

La randul ei, Daciana Sarbu a declarat ca discutiile si nemultumirile fata de Bostinaru au fost mai vechi si i s-a reprosat acestuia lipsa de tact si diplomatie. "Am avut o sedinta, domnul Bostinaru si-a anuntat demisia in sedinta si urmeaza sa ne intalnim sa vedem ce facem. Au fost probleme de comunicare mai demult si atunci a zis ca mai bine decat sa tot avem discutii, mai bine renunta", a povestit Daciana Sarbu.

Si Sarbu si Plumb au precizat ca organizarea de alegeri in grupul roman al social-democratilor nu are legatura cu ce se intampla in tara, adica pregatirea pentru congresul PSD.

Victor Bostinaru a afirmat ca exista o discutie in delegatie legata de sefia grupului, dar ca nu vrea sa faca mai multe comentarii.

Corina Cretu a confirmat ca a fost propusa pentru sefia delegatiei si s-a incercat o validare, dar pentru ca nu era prezent si Ioan Mircea Pascu s-a amanat validarea propunerii, care ar intruni majoritatea europarlamentarilor PSD.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#lupte PSD Bruxelles, #sef PSD Parlament European, #Corina Cretu sef grupn PSD, #Victor Bostinaru demisie , #stiri PSD