Mega-coalitie la nivel local: PSD a batut palma cu PMP, UNPR, PNTCD si UDMR pana in 2020

Marti, 31 Octombrie 2017, ora 09:54
6033 citiri
Mega-coalitie la nivel local: PSD a batut palma cu PMP, UNPR, PNTCD si UDMR pana in 2020
Foto: Arhiva Pixabay

Conducerea PSD Maramures a semnat noi protocoale de colaborare politica cu patru formatiuni politice - PMP, UNPR, PNTCD si UDMR - pana in anul 2020. Primele astfel de documente au fost incheiate dupa alegerile locale din 2016, scopul fiind "asigurarea stabilitatii politice in judet".

Potrivit unor comunicate ale PSD Maramures transmise luni seara, in schimbul semnarii acestor documente, social-democratii vor sprijini cele patru formatiuni politice din judet astfel incat reprezentantii lor sa acceada in diverse functii in administratie.

"Presedintele PSD Maramures, Gabriel Zetea, si presedintele PMP, Lucian Morar, au resemnat, luni, protocolul de colaborare politica si administrativa pana in anul 2020, in vederea asigurarii stabilitatii politice in judetul Maramures si realizarea unei administratii publice performante si eficiente.

Protocolul mai prevede ca, in ceea ce priveste constituirea majoritatilor in cadrul consiliilor locale si a Consiliului Judetean Maramures, acestea se vor realiza strict in favoarea cetateanului si a comunitatilor locale. Totodata, PSD isi mentine sustinerea pentru ca un reprezentant al PMP sa ocupe pozitia de vicepresedinte al CJ, functie ramasa vacanta dupa demisia lui Lucian Morar, care a ales sa fie primar al orasului Ulmeni, in urma alegerilor castigate in iunie 2017", se arata intr-un comunicat al PSD.

Un prim protocol de colaborare intre PSD si PMP Maramures a fost semnat in luna iunie 2016, dupa incheierea alegerilor locale in urma carora PSD a fost desemnat castigator la nivelul judetului.

"Protocolul incheiat intre PMP si PSD a fost respectat in ultimul an si jumatate", se mentioneaza in documentul citat.

De asemenea, liderul PSD Maramures a incheiat un protocol de colaborare cu omologul sau de la PNTCD, Ioan Doru Dancus, vicepresedinte al Consiliului Judetean Maramures, document care prevede ca cele doua formatiuni "sa coopereze, pe mai departe, in tot ce inseamna activitatea politica desfasurata la nivelul Consiliului Judetean Maramures, precum si in cadrul consiliilor locale, acolo unde cele doua partide politice sunt reprezentate".

"Totodata, cele doua formatiuni se vor consulta in toate chestiunile de interes judetean major sau de interes comun care pot afecta, prin consecintele lor, una dintre partile semnatare. Protocolul intre PSD si PNTCD a functionat fara probleme in ultimul an si jumatate, atat la nivel politic cat si administrativ, iar resemnarea acestuia reprezinta doar o noua garantie adusa maramuresenilor ca cei pe care i-au ales sa ii reprezinte in cele mai inalte foruri ale judetului urmaresc interesul Maramuresului", se arata in comunicatul referitor la PNTCD.

PSD Maramures a incheiat protocolul de colaborare politica si cu UNPR, obiectivele acestuia privind sustinerea reciproca in plan politic si administrativ in judetul Maramures, respectiv sustinerea proiectelor comune ale autoritatilor administratiei publice locale de la nivelul Consiliului Judetean Maramures.

Ultimul protocol al PSD Maramures este cel semnat cu UDMR, formatiune care se angajeaza sa acorde sustinere, in continuare, reprezentantului PSD Maramures pentru functia de presedinte al Consiliului Judetean, iar social democratii vor sustine, pe mai departe, reprezentantii UDMR in functia de viceprimar in municipiile Baia Mare si Sighetu Marmatiei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#alianta PSD PMP UDMR Maramures, #blat politic PSD , #stiri PSD