Miscari de trupe inainte de motiune: Grupul PSD pierde un senator, PNL castiga altul care plecase din partid

Miercuri, 25 Septembrie 2019, ora 15:28
7052 citiri
Miscari de trupe inainte de motiune: Grupul PSD pierde un senator, PNL castiga altul care plecase din partid
Foto: Arhiva Ziare.com

Cu putin timp inainte de depunerea motiunii de cenzura, in Parlament au loc miscari de trupe, social-democratii ramanand fara un senator care a transmis ca demisioneaza din grupul PSD si activeaza ca independent.

Pe de alta parte, un senator independent, liberal initial, se intoarce in grupul PNL, dar fara a intra in partid.

Astfel, senatorul PSD Emanoil Savin a anuntat, miercuri, in plen, ca demisioneaza din grupul PSD si se declara senator independent.

"Nu mai e nevoie astazi, ma declar senator independent, neafiliat", a spus Emanoil Savin, miercuri, in plenul Senatului, informeaza Mediafax.

UPDATE: Emanoil Savin a declarat pentru News.ro ca a fost contactat pentru a semna motiunea de cenzura initiata de PNL.

"Nu am luat nicio decizie deocamdata, am avut eu supararile mele. (...) Am fost contactat sa o semnez (motiunea de cenzura - n.red.). O sa o semnez", a declarat Emanoil Savin, miercuri.

Intrebat daca va si vota motiunea de cenzura, el a replicat: "Ma mai gandesc".

In ceea ce priveste decizia sa de a pleca din PSD, senatorul a aratat ca aceasta a fost generata de faptul ca nu a primit functia de secretar al Comisiei de Aparare, dar si de "mazilirea" unora dintre liderii PSD.

"Pai am avut o discutie la sfarsitul sesiunii parlamentare, in iunie, si a ramas ca la inceputul sesiunii, in septembrie, Serban Nicolae a trecut acolo ca sa preiau functia de secretar de la Fifor, ca el avea vreo sapte sau opt functii, si cand am venit, au uitat oamenii sa mai faca... Serban n-a mai fost, l-au mazilit si pe Serban, m-am suparat ca l-au mazilit si pe Serban, m-am suparat ca Moga a plecat si el acasa, ca l-au dat si pe el afara de la comisii si din vicepresedinte si dupa care zic: ce caut eu pe aici?", a spus Emanoil Savin.

Anterior anuntului facut de Emanoil Savin, grupul PSD l-a propus pe acesta la Comisia de Aparare, unde urma sa il inlocuiasca pe Mihai Fifor si sa preia totodata si functia de secretar in comisie. Emanoil Savin a sustinut insa ca nu mai e nevoie de aceasta propunere, deoarece demisioneaza din grupul PSD si devine independent.

Ulterior, PSD l-a eliminat si din Comisia Economica a Senatului, unde era membru.

El era senator al PSD din decembrie 2016, fiind ales pe listele din Prahova.

O oaie ratacita revine la PNL

Pe de alta parte, senatorul de Constanta Vergil Chitac, ales in 2016 pe listele PNL, a anuntat, tot miercuri, ca s-a afiliat grupului senatorial al liberalilor, fara a se inscrie in partid.

Acesta a ramas neafiliat dupa ce in septembrie 2017 a demisionat din PNL.

"Am un anunt de facut. De astazi voi activa afiliat in grupul PNL, fara adeziune", a declarat Vergil Chitac.

Pe 14 septembrie 2017, senatorul de Constanta a demisionat din Partidul National Liberal, la un an si jumatate de la inscrierea sa in aceasta formatiune politica.

Chitac a declarat atunci ca pleaca din PNL dupa ce Curtea de Arbitraj a partidului nu a solutionat contestatia legata de modul in care s-au organizat alegerile de la organizatia municipala Constanta, din luna martie a anului 2017.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#senator PSD demisie grup, #senator independent afiliere PNL , #stiri PSD