Miting PSD de protest la Barcelona fata de numirea Cynthiei Curt

Marti, 17 Mai 2011, ora 17:25
1802 citiri
Miting PSD de protest la Barcelona fata de numirea Cynthiei Curt
Foto:psdgrecia.eu

Organizatia PSD din Spania va organiza in perioada urmatoare un miting de protest in fata consultatului Romaniei din Barcelona fata de numirea Cynthiei Curt in functia de consul, spune presedintele PSD Diaspora, Cristian Rizea.

"Ati vazut cu totii cum isi promoveaza Emil Boc clientela politica. A fost numita doamna Cynthia Carmen Curt in pozitia de consul general la Barcelona, fara niciun fel de experienta, fara niciul fel de pregatire in domeniul diplomatic, doar ca este considerata o personalitate a vietii publice", spune acesta.

Rizea anunta organizarea "cat de curand" a unui miting de protest in fata consultatului general din Barcelona privind numirea Cynthiei Curt.

Consilierul de stat in cadrul Guvernului Cynthia Carmen Curt a fost numita saptamana trecuta de catre primul-ministru Emil Boc consul general al Romaniei la Barcelona in locul lui Radu Ionescu, al carui mandat de patru ani a expirat.

Inainte de a fi cooptata in echipa de consilieri ai lui Emil Boc, Cynthia Curt a lucrat ca asistent universitar in cadrul Facultatii de Stiinte Politice si Administrative a Universitatii Babes-Bolyay din Cluj. In perioada decembrie 2005 - martie 2008, a fost subprefect de Cluj, iar din ianuarie 2009 este consilier de stat in cadrul Executivului. La sfarsitul anului 2010, a fost numita presedinte al Consiliului National de Integritate.

Curt a absolvit dreptul la Cluj, tot in acest domeniu obtinandu-si si masteratul. In 2007 a obtinut doctoratul in stiinte politice, specializarea relatii internationale cu o teza de doctorat despre bicameralismul romanesc.

Premierul Emil Boc a explicat luni seara, la TVR1, ca numirea Cynthiei Curt consul general la Barcelona nu a reprezentat o greseala, intrucat CV-ul acesteia o califica pentru a ocupa postul.

In contextul discutiilor despre greselile facute de PD-L in numirea unor persoane in functii publice, premierul a fost intrebat daca printre aceste numiri "eronate" o include si pe cea a Cynthiei Curt, Boc raspunzand ca nu. "Daca va veti uita la CV-ul pe care il are, veti putea observa ca are doctoratul in relatii internationale, adica exact in domeniul in care lucreaza, faptul ca este cadru didactic universitar, experienta de consilier de stat de mai bine de doi ani de zile, specialist in drept, cred ca sunt argumente mai mult decat suficiente pentru a ocupa o pozitie in acest domeniu", a argumentat premierul.

Seful Guvernului a fost intrebat daca, avand in vedere natura postului, Curt nu ar fi trebuit sa absolve Institutul Diplomatic. "A facut si un curs special pentru acest lucru, dar titlul de doctor in relatii internationale este cu mult peste absolvirea unei scoli de acest fel", a sustinut el.

"O persoana care a lucrat si lucreaza 12, 14 sau 16 ore intr-un cabinet, fiind o persoana in care trebuie sa ai incredere, pentru ca acolo se lucreaza cu documente foarte importante, nu are niciun fel de beneficiu nici salarial, nici de alta natura, cred ca trebuie privit exact asa cum este si nu implica niciun fel de solutii financiare care sa te duca dincolo de ceea ce se poate primi ca functionar public", a spus Boc, referindu-se inclusiv la situatia numirii nepoatei sale in cadrul Guvernului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#PSD diaspora Cynthia Curt, #protest numire Cynthia Curt , #stiri PSD