Nevinovata Opozitie

Sambata, 22 Mai 2010, ora 23:55
5628 citiri
Nevinovata Opozitie

E frumos ca PSD si PNL pozeaza in crestini mai buni decat Sfantul Petru. In fecioare neprihanite. E bine. In felul asta poza ipocriziei din politica romaneasca ii prinde chiar pe toti.

Pentru ca se poate spune orice despre PSD si PNL, dar nu ca ar fi nevinovate pentru starea proasta a economiei. Ambele au guvernat pana de curand si ambele au lasat uriase probleme. Ambele si-au dat mana in toamna cand au lasat Romania fara guvern intr-o perioada extrem de dificila pentru mersul economiei. E curios cat de vehement protesteaza acum, de parca Boc ar fi adus singur tara aici, in cele 4 luni de cand PD-L guverneaza nestingherit.

Nici usturoi n-au mancat...

PSD si PNL au partea lor de vina. Evident ca asta nu il scapa pe Boc de responsabilitate. Nici nu-l face mai competent. Insa doar amnezia sau lipsa oricarui simt autocritic ii pot face pe oamenii lui Antonescu ori Ponta sa uite contributia lor. Sa luam spre exemplu PSD-ul. Au fost la putere aproape tot anul 2009. Au avut premier, acces la toate deciziile, acces la toate informatiile de interes economic. Toate legile relevate s-au votat numai si numai cu ajutorul lor. Toate. Absolut toate. Ei acuza faptul ca premier a fost Boc, uitand ca aveau vicepremier. Mai spun ca Finantele si Economia au fost ale PD-L. Dar Munca, Agricultura, Mediul sau IMM-urile au fost ale lor. Adica au gestionat o buna parte a economiei romanesti.

Apoi, in octombrie, orice s-ar spune, PSD si PNL au sacrificat tara pentru a castiga puterea, cand au rasturnat guvernul. Nu mai conteaza ca Basescu a impins sau nu PSD sa iasa de la guvernare sau ca au votat o motiune de cenzura pentru ca PD-L le-ar fi facut zile fripte cu asumarile de raspundere. Oricare ar fi motivele, nici unul nu e suficient de bun pentru a lasa tara fara guvern. Poate pe unii i-au pacalit. Pe cei care nu stiau ca Guvernul Boc din acea perioada exista, dar are doar atributii limitate, din cauza ca a cazut la motiune. Oricum ar fi, s-a resimtit din plin pentru economia Romaniei, care a revenit pe minus dupa ce avusese un amarat de trimestru de crestere.

Evident, ca si atunci, pentru PSD si Victor Ponta e usor sa critice exact ce se observa la prima vedere - responsabilitatea lui Boc si a PD-L. Care exista, e drept. Dar nu e exclusiva. Chiar actualul lider al PSD a luat parte direct la guvernare, ca Ministru pentru Relatia cu Parlamentul si vicepresedinte al partidului care guverna Romania. Ce zic acum pesedistii? Ca au fost la guvernare, dar nu la putere. Prefera sa spuna ca au fost marionete decat sa-si recunoasca vina.

Nici gura nu le miroase

Ca si in cazul PSD, nici PNL nu e o Alba ca Zapada, fara contributie la criza. Daca liberalii pretind ca e o criza in primul rand domestica, ar trebui sa-si aminteasca faptul ca ea a inceput in mandatul lor. Exact. Ultimul trimestru al guvernarii Tariceanu a fost primul trimestru de scadere economica pentru Romania.

Si, conform Curtii de Conturi, trimestrul in care vreo doua miliarde de euro de la buget s-au evaporat. Evident nu fara legatura cu campania electorala. Apoi, nu trebuie uitat ca guvernul liberal a fost cel care a umflat aberant posturile de la stat, pentru a se mandri cu realizarile lor in reducerea somajului. Ce a insemnat asta? O povara uriasa pentru platitorii de taxe. Ca si cum nu ar fi fost de ajuns, au lasat si un deficit bugetar urias, intr-un an cu peste 7% crestere economica. Insusi guvernatorul BNR Mugur Isarescu a aratat si atunci si acum efectele pentru economia Romaniei.

E usor sa fii atent cu banii oamenilor din Opozitie. Asa cum au aratat-o liberalii si pesedistii, nu si cand au fost la putere. Da, Boc invoca ,,greaua mostenire'' pentru a-si justifica neputinta. In parte, are dreptate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Opozitie economie, #PSD PNL economie , #stiri PSD