PD-L: Arhiepiscopul Tomisului trage pentru PSD

Sambata, 22 Martie 2008, ora 16:39
1598 citiri
PD-L: Arhiepiscopul Tomisului trage pentru PSD

Conducerea filialei PD-L Constanta a anuntat, sambata, ca va depune, saptamana viitoare, plangere penala impotriva inspectorului general scolar (PNL), Marian Sarbu, pentru abuz in serviciu si il acuza pe inaltul ierarh al Arhiepiscopiei Tomisului, IPS Teodosie, ca face campanie pentru PSD.

"A innebunit PSD, iar PNL a fost prins si el de acest microb al bolii pesediste. Daca pana acum Nastase si Mitrea erau pe o pozitie pasiva, in judetul Constanta, un alt protagonist care nu era in lumea politica, dar controla lumea politica pesedista, a fost intr-o stare adormita, pasiva. Iata ca s-a reactivat si e vorba de Arhiepiscopul Tomisului", a declarat, sambata, deputatul PD-L Stelian Dutu, citat de NewsIn.

El a amintit de o incercare a inaltului ierarh de a mobiliza membrii de partid. "In urma cu 10-11 luni, intr-o pauza a Sinodului Bisericii Ortodoxe Romane, s-a adresat unui senator, fara sa stie ca acesta nu mai e membru al PSD. L-a tras deoparte si i-a spus: domnul senator, fiti gata ca a sosit momentul, trebuie sa ne adunam, sa strangem randurile si sa ii aducem pe toti acasa", a relatat Dutu.

Liderul PD-L Constanta spune ca, de cateva zile, Arhiepiscopul Tomisului cheama sistematic la el, agenti economici si primari, carora le spune ca are un mesaj pentru ei. "Avem dovezi cu aceste lucruri de care se ocupa Arhiepiscopul. Probabil ca o sa spuna ca nu e adevarat, dar avem declaratiile oamenilor",a mai spus liderul PD-L Constanta.

Pe de alta parte, Arhiepiscopia Tomisului, prin purtatorul sau de cuvant, sustine ca aceste acuzatii sunt exprimate in scop electoral.

"Domnul Stelian Dutu are o grava criza de imagine. Doreste sa castige un capital de imagine prin aceste declaratii soc. Domnul Stelian Dutu are niste inchipuiri si fabuleaza mult pe tema relatiei dintre Biserica si institutiile statului", a declarat preotul Eugen Tanasescu, purtatorul de cuvant al Arhiepiscopiei Tomisului.

Deputatul Stelian Dutu a adaugat ca, la inceputul saptamanii viitoare, PD-L va depune o plangere penala pentru abuz in serviciu impotriva conducerii Inspectoratului Judetean Scolar Constanta. "In aceasta saptamana, inspectorul general scolar (Marian Sarbu, n.r.) a cedat presiunilor presedintelui Consiliului Judetean (Nicusor Constantinescu, n.r.) care, se pare, prin adresa scrisa, i-a cerut sa elimine de la finantare scolile in localitatile unde sunt primari PD-L si sa fie redistribuite catre cele cu primari PNL", a acuzat Stelian Dutu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Donald Trump se plânge că nu își poate face campania din cauza procesului. Nici de judecător nu este mulțumit VIDEO
Fostul preşedinte american Donald Trump a afirmat luni că are "o problemă reală" cu judecătorul la procesul său din New York, denunţând întreaga afacere drept o "vânătoare de...
Peste 300 de bucureșteni au strâns 7,6 tone de gunoaie din Parcul Natural Văcărești
Peste 300 de bucureșteni au strâns 7,6 tone de gunoaie din Parcul Natural Văcărești
Administrația Parcului Natural Văcărești a transmis recunoștință și admirație față de cei 300 de bucureșteni care au participat la o acțiune de ecologizare. "Parcul Natural...
#IPS Teodosie, #PSD, #campanie, #acuzatii, #Constanta, #PDL , #stiri PSD